6.3.2018

Kütahyada Serbest Bölge kurulması yönünde bugüne dek yapılan çalışmalar, yaşanan gelişmeler Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasında masaya yatırıldı.

Toplantıda, Zafer Kalkınma Ajansı Kütahya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Kutlu Eser tarafından Serbest Bölgenin işlevleri, olumlu olumsuz yönleri, kuruluş amacı, yer tespitiyle ilgili yapılan anket sonuçları ve bugüne dek Kütahyada yapılmış çalışmalar hakkında sunum yapıldı.

25 kriterli yer tespiti anket sonuçlarına göre yapılan puanlamada Serbest Bölgenin, Kütahya Altıntaş Zafer OSB etrafındaki bir alana kurulması yönünde fikir birliğine varıldı.

İzlenecek yol haritası hakkında karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda fizibilite çalışmalarının yapılması, Kurucu Teşekkülün belirlenmesi yönünde karar alındı.

Gerçekleştirilen istişare toplantısına Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu ile Ahmet Tan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, ilçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile ilgili yetkililer katıldı.