6.3.2018

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) ülke ve Kütahya ekonomisine değer katan, 40 yıl ve üzerinde KÜTSOya üye işletme sahiplerine teşekkür belgesi verdi.
Açılış konuşmasını Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral yaptı. Üyelerine katkılarından dolayı teşekkür eden Güral; Her marifet iltifata tabidir. Üyelerimizin ne fedakarlıklarla çalıştıklarını, buralara geldiklerini çok iyi biliyoruz. Kütahyada vergi ödeme konusunda bir problem yok. Kütahya vergi tahsilatı anlamında da Türkiyede 32. sırada. Bu son derece önemli bir rakamdır. Bu başarıyı gerçekleştirenler hem buradaki üyelerimiz hem de bu kıdeme ulaşmamış üyelerimiz. İş dünyasının içerisinde var olmak; ama daha önemlisi devamlılığı sağlamak son derece zordur. Geçtiğimiz günlerde Ekonomi Bakanlığının temsilcileri vardı; Kütahyada böyle bir ekonomik hareket olacağını beklemediklerini söylediler. Demek ki biz olması gereken seviyede kendimizi tanıtamamışız. İnşallah bundan sonra çok daha iyi olacak, dedi.
İş adamlarının devletin yükünü azalttığını kaydeden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahyadaki başarılı sonuçları birlik ve beraberliğin getirisi olduğunu söyledi. Başkan Saraçoğlu; Ticaret yapmak ülke ekonomisine katkı verme açısından çok önemli. Zaman zaman iş yeri açılışlarına gidiyoruz, bir Belediye Başkanı olarak bundan gurur duyduğumu her daim dile getiriyorum. Aynı zamanda 1. OSBnin de Yönetim Kurulu Başkanı olarak 1. OSBnin artık dolduğunu, sadece 4 parselinin kaldığını söylemek istiyorum. 2. OSBde inşallah yeni yatırımcının işletmeye başlamasıyla yüzde 85 oranında bir doluluğa ulaşacak. Altıntaş Zafer OSBde de parselasyon çalışmaları sürüyor. Bu çalışmalar Kütahyadaki bir araya gelişin, birlik ve beraberliğin en büyük göstergesi. Ticaret yapanlar kendi sermayesini, kendi bilgi birikimlerini ortaya koyuyorlar, riske giriyorlar. Aynı zamanda işçi çalıştırarak istihdam sağlıyor, vergi veriyorlar. Devletin yükünü alan bir durum söz konusu bundan dolayı ticaret yapanları kutluyorum, ifadelerini kullandı.
Protokol konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından 40 yılı aşkın süredir KÜTSOya üye işletme sahiplerine ödülleri verildi.
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen teşekkür belgesi takdim törenine Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu ile Ahmet Tan, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Baro Başkanı Ahmet Atam, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmet Özotraç, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile KÜTSO üyeleri katıldı.