9.3.2018

Belediye Başkanları Birliğince düzenlenen, 1. Geleneksel Belediye Başkanları Ödül Töreni Ankaradaki MEB Şura Salonunda gerçekleştirildi.
Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı Hüseyin Erer; Şehirlerimiz hızla gelişiyor. Bunları gerçekleştiren en başta Belediye Başkanlarımızdır. Başkanlık biter, hesap verme bitmez. Belediye başkanları halka en yakın insanlardır. Bu yarışma Facebook üzerinde gerçekleştirildi ve tamamen halkımızın oylarıyla seçilmiştir. Burada en beğenilen belediye başkanı seçilmiştir, dedi.
Coğrafi bölgelerde en beğenilen belediye başkanları kategorisinde;İç Anadolu Bölgesinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Akdeniz Bölgesinden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ege Bölgesinden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Marmara Bölgesinden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Doğu Anadolu Bölgesinden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR ve Karadeniz Bölgesinden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ödüle layık görüldü.
En Beğenilen İl Belediye Başkanı ödüllerine; Doğu Anadolu Bölgesinden Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İç Anadolu Bölgesinden Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Akdeniz Bölgesinden Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ege Bölgesinden Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Marmara Bölgesinden Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Güneydoğu Bölgesinden Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ve Karadeniz Bölgesinden Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş layık görüldü.
Aynı zamanda Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Yeni Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi projesi ile ödüle layık görüldü.
Ödül Törenine; İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Eski Devlet Bakanı AK Parti Genel Merkez Eski Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Milliyetçi Hareket Partisi Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, 24. Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, 26. Dönem AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, 26. Dönem Samsun Milletvekili Hayati Tekin, 22. Dönem AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Kurt, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve Çankaya Kaymakamı Kadir Çakır katıldı.