11.3.2018

Kütahya Belediyesi ve Kütahya İl Müftülüğü iş birliğiyle, Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut'un konuşmacı olarak katıldığı ''Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın'' konulu program düzenlendi.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut İslamın kadına verdiği öneme değindi.
Diyanet İşleri Başkanlığının 2018 yılı Dünya Kadınlar Günü temasını ''Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın'' olarak belirlediğini ifade eden İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar; 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü olarak tüm dünyada idrak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız Dünya Kadınlar Gününü bir fırsat bilerek kadına dair yaşanan problemleri gündeme taşıyarak her yıl belli bir tema etrafında kadına dair farkındalık oluşturmaya çalışıyor. 2016 yılında göç bağlamında kadının dayanışma konusunu ele alarak bize, memleketimize hicret eden kardeşlerimize dikkat çekmek üzere bu konuyu ele almıştı. Geçtiğimiz yıl da bilgi ve değer bağlamında kadın temasıyla bir takım etkinlikler düzenledi. Bu yıl da "Adalet ve Hakkaniyet Anlamında Kadın" başlığı altında bu meseleyle alakalı kadına dair bakışı, problemleri ele almak adına bir takım faaliyetler gerçekleştiriyor. Bizler biliyoruz ki kadınla ilgili sorunlar sadece Doğu ya da İslam dünyasının bir sorunu değil. Kadına dair problemler asırlar öncesine dayanan kadim bir sorun. Efendimiz ve tüm peygamberler kadını, bireyi, çocuğu, yaşlıyı değerli kılacak öğretilerle, hakikatlerle gelmiştir. Kur'an-ı Kerim hem kadına hem de erkeğe önem verdiğini bizlere haber verir. Efendimizin hayatında da kadınlar toplumsal hayatın her kademesinde yer almıştır" şeklinde konuştu.
Yaşanan zulümlerin doğru anlaşılmış İslam'ın hükümlerine uyulduğu takdirde sona ereceğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş; Biz, belediye olarak özellikle toplumumuzun doğru eğitimi noktasında adımlar atmaya çalışıyor, gayret gösteriyoruz. Bu konuda çalışmak isteyen herkese gönlümüzü ve kapılarımızı açıyoruz. Ne zaman ki biz ilahi vahye uygun bir hayat sürersek o zaman adaletsizlikler ve zulümler ortadan kalkacak diye düşünüyorum, dedi.
Kendi değerlerimizi yitirmeden dünyada yaşanan gelişmelerin mutlaka takip edilmesi gerektiğini belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir; Artık ulaşımla, iletişimle küçük bir köy haline gelmiş dünyada bizler dünyanın gündemini takipte mecburuz. Dünyanın takibini mecburuz diye dünyanın düşündüğü gibi düşünmek zorunda da değiliz. Her meselenin tarihten, kültürden, inancımızdan gelen değerlerle bizcesini anlamak zorundayız. Dünyada ekonomi var, bizim ekonomimiz bizce olmalı. Dünyada kadın var, bizim kadın anlayışımız yine tarihimizin, kültürümüzün, inanç değerlerimizin ölçüsüyle bizce olmalı. Biz dünyanın siyasetini yapmayacağız, onu da bizce yapacağız. Dolayısıyla biz, bize ait olan değerleri yaşattığımız müddetçe varlığımızı devam ettireceğiz. Yoksa global dünya içerisinde yok olan bir kültürle karşı karşıya kalmış olacağız. Hocamıza, Daire Başkanımıza bu konunun bizcesini anlattığı için tüm Kütahyalılar adına şükranlarımı arz ediyorum" diye konuştu.

Program, Vali Ahmet Hamdi Nayir ile Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut'a günün anısına hediye takdim edilmesiyle sona erdi.
Hezar Dinari Kültür Merkezindeki programa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.