12.3.2018

Türkiyenin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren İstiklal Marşının kabulünün 97. Yılı Kütahyada coşkuyla kutlandı.
İstiklal Marşı'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) ulusal marş olarak kabul edilişinin yıl dönümünde, milli mücadele destanının şairi Mehmet Akif Ersoy da unutulmadı.
Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür Merkezinde 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Programı gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti.
Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Özlem Kayabaşı günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.
Konuşmanın ardından Akşemsettin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu Mehmet Akif ve İstiklal Marşı konulu Ebediyen İstiklal adlı gösteri ile son buldu.
Anma programına, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Celal Yücel, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Baro Başkanı Ahmet Atam, Vali Yardımcısı Arif Yalçın, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz katıldı.