13.3.2018

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Mucit Ressam Mehmet Mecitin Kişisel Resim Sergisi açılışına katıldı.
Sergi açılışında Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Kütahya Belediyesi olarak sanatı ve sanatçıyı her zaman destekliyoruz. Sosyal ve kültürel anlamda birçok önemli projeyi hayata geçiriyoruz. Sosyal belediyecilik kapsamında şehrimizde yapılmayanları yapmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda 2 yıl önce Kütahyanın UNESCOda yerini alması konusunda çalışmalara başlamıştık. Zanaatkarlar ve Halk Sanatları dalında müracaatımızı gerçekleştirdik. Bunun içinde Folklor, El Sanatları, Ağır Elbise İşlemeciliği, Oyacılık, Resim Sanatı yani akla gelebilecek Kütahyada icra edilen tüm sanat dalları var. Bunlarla ilgili Haziran ayında müracaatımızı yapmıştık ve Kütahya ilk müracaatında, UNESCOda Kütahya Zanaat ve Halk Sanatları Dalında yerini aldı. Dünyada UNESCOdaki yerini alan 180 şehirden bir tanesiyiz. Bizim dalımızda da 37 şehirden biriyiz.
Kütahya böylelikle, zanaat ve halk sanatlarıyla büyüyen ve gelişen, sanat ve zanaatı ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel sürdürülebilir kalkınmanın temel etkeni olarak benimseyen dünyadaki sayılı şehirlerden biri olarak kabul edildi.
Bu noktada sanatçılarımıza büyük görevler düşmektedir. Daha çok üretim yaparak, daha güzel eserler çıkartarak, birlik ve beraberlik içerisinde daha çok çalışarak Kütahyanın ismini hep birlikte daha yukarılara götürebilmeliyiz.Bugün kişisel sergisini açan Mehmet Mecit beyi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum, dedi.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu daha sonra açılışını gerçekleştirdiği sergideki resimleri inceleyerek Mucit Ressam Mehmet Mecitten sergi hakkında bilgiler aldı.