15.3.2018

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile beraberindeki heyet Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle "Destek için Kilis'teyiz" etkinliği kapsamında Kilisi ziyaret etti.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile beraberindeki, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, Dumlupınar Belediye Başkanı Niyazi Tezcan, Eski Gediz Belediye Başkanı Ercan Şimşek, Seyitömer Belediye Başkanı Halil Öztürk, Çukurca Belediye Başkanı İlyas Tosun, Belediye Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Üyeleri, İş Adamları kent esnafını ziyaret ederek alışveriş yapıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Kilis Belediyesi Gıda Bankasına teslim etti.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ziyaretten dolayı teşekkür ederek; Çok değerli Kütahyalı hemşehrilerim, öncelikle sizlere selam ve saygılarımı iletiyorum. Çanakkale savaşını yaşayanlar bir oradaki çarpışan ordularımız, birde orada yaşayan halktı. Biz bugün Zeytin Dalı Harekatını daha öncede Fırat Kalkanı Harekatını canlı olarak yaşadık. Sizlere sesleniyor ve diyoruz ki tarihe tanıklık etmek istiyorsanız, Zeytin Dalı Harekatını yerinde görmek istiyorsanız Kilise gelin. Bu vesileyle çağrımıza hemen destek veren önce Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, ilçe, belde belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz Kilise geldiler. Ben Başkanlarımızın şahsında hem kendilerine hem de Kütahya halkına teşekkür ediyor saygılarımı iletiyorum. Çünkü gün birlik ve beraberlik günü, birlikte olma günü, gün terörü ve terörün arkasındaki maşayı tutan ağababalarını yok etme günüdür. İnşallah hep birlikte bu coğrafyada biz bunları yok edip, yeniden kardeşliği huzuru, refahı, birlikte yaşam kültürünü oluşturacağız. Bu vesileyle tekrar bütün belediye başkanlarımıza ve belediye başkanlarım şahsında sizlere hoş geldiniz sefalar getirdiniz, hepinize saygılar sunuyorum, dedi.

Tüm Kütahya'nın selamını getirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yöre halkına destek olunması talimatları doğrultusunda Kütahya Belediyesi ve ilçe, belde belediyeleri ile birlikte burada bulunmaktayız. Bu sabah Kilis Belediye Başkanımızın misafirliğinde esnafımız ve Kilis halkı ile bir araya geldik. Onlara Ege Bölgesinin ve Kütahyamızın sevgi, saygı ve selamlarını ilettik. Birlik ve beraberliğin burada da olabileceğini göstermek açısından buradayız. Başkanımızla beraber sınır bölgesine kadar gittik, Kahraman askerlerimizin mücadele ettiği Afrin bölgesi buradan gözükmektedir. Afrin harekatı hakikaten bölgede beklenen, biran öncede yapılması istenen bir harekattı. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan harekatın talimatını 20 Ocakta gerçekleştirdiği Kütahya ziyaretinde vermişti. Ajanslardan aldığımız haberlere göre Cumhurbaşkanımız bugün itibariyle Afrine girileceğinin müjdesini verdi. İnşallah Kütahyamızda verilen talimatla başlayan bu harekatın seyri, Afrinin düşmesi ile birlikte Kütahyalılar olarak buradayken bizleri mutlu edecektir. Bizler Milletimizin birlik ve beraberliğini vurgulamak açısından buradayız. İnşallah bundan sonrada aynı birlikteliğimiz devam edecek. Diğer belediye başkanlarının ve diğer illerinde aynı duyarlılığı göstereceklerine inanıyorum. Nasıl ki Çanakkalede Milletimiz birlik ve beraberliği en üst düzeyde gösterdiyse, istiklal harbinde gösterdiyse bundan sonrada göstermeye devam edecektir. Artık bu bölgelerimizdeki vatandaşlarımız korku içerisinde, tedirginlik içerisinde yaşamayacaklar, ticaretlerini kendi hayatlarını sakin bir şekilde sürebilmeleri noktasında bu harekatın bir an önce ve inşallah şehit haberleri almadan başarı ile sonuçlanmasını temenni ediyoruz. Zeytin Dalı Harekatını gerçekleştiren Kahraman Mehmetçiklerimize de görevlerinde muvaffakiyetler diliyoruz. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allahtan rahmet ailelerine sabır-ı cemil niyaz ediyor, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz, dedi.
Ayrıca tüm belediye başkanları olarak parti ayrımı yapmadan hep beraber burada olduklarını söyleyen Başkan Saraçoğlu; Ülkemiz bir bütün olarak burada. Halkımıza göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz, dedi.