16.3.2018

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile beraberindeki heyet Gaziantepi ziyaret etti.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Üyeleri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Büro Daire Başkanı Serdar Murat Gürsel ile birlikte ilk olarak Sanko Holdinge ait MST fabrikasını ziyaret etti. Başkan Saraçoğlu ve beraberindeki heyet fabrikada incelemeler bulunarak yetkililerde fabrikada yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Daha sonra Başkan Saraçoğlu ve beraberinde ki heyet Gaziantepte bulunan tarihi çarşıları, Hamam Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesini gezerek burada yapılan kültürel çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Gaziantep ziyaretinde Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Gaziantep, Türkiyenin sayılı şehirlerinden bir tanesidir. Daha önce biz defalarca Gaziantepe gelmiştik. Gaziantep ile bir gönül bağımızda var. İlçe belediye başkanlarımız, belde belediye başkanlarımız, kent konseyi üyelerimiz ve belediye meclis üyelerimizle beraber, Gaziantep ve Kilis gezisine çıktık. Egenin bir şehri olarak o, gönül bağını oluşturma açısından bu bölgedeyiz. Gaziantepin tarihi çarşılarını ve müzelerini ziyaret ettik. Hem sanayisi ile hem ekonomisi ile insan yapısı ile Türkiyede örnek olan şehirlerden bir tanesidir. Gaziantep bilindiği üzere UNESCOda Gastronomi dalında yerini alan Türkiyedeki ilk şehirden bir tanesidir. Bizde Kütahya olarak onun yolundan giderek zanaat ve halk sanatları dalında UNESCOya müracaat ettik. 2017 Ekim ayı sonunda fark oluşturan şehirler ağına girdik. Dolayısıyla böylede bir bağ oluştu. Belediye Başkanı Fatma Şahin, bize bu konuda rehberlik etmişti. Ona da buradan teşekkür ediyorum. Gaziantep yemeklerinin ise kelimelerle anlatılacak bir konu olmadığını düşünüyorum. Mutfağı hakikaten çok zengin, bize anlattıkları kadarıyla 500ün üzerinde yemek çeşidi tescillendirilmiş. Bugün iki müzeyi dolaştık, hem hamam müzesini, hem de mutfak müzesini dolaştık. Tabi çok güzel çalışmalar olmuş, mutfağının zaten ayrı özellikleri var, onun için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, dedi.
Başkan Saraçoğluna ziyaret esnasında, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, Dumlupınar Belediye Başkanı Niyazi Tezcan, Eski Gediz Belediye Başkanı Ercan Şimşek, Seyitömer Belediye Başkanı Halil Öztürk, Çukurca Belediye Başkanı İlyas Tosun, Belediye Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Üyeleri, İş Adamları eşlik etti.