16.3.2018

Kütahya Belediyesi, Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında alanında uzman isimleri konuk etmeye devam ediyor.

Her ay düzenlenen Düşünce Atölyesinde bu ay Orhan Karaağaçın Moderatörlüğünde, Vefa Apartmanı kitabının yazarı ve televizyon programcısı Sadık Yalsızuçanların katılımıyla Vefa Apartmanı başlıklı anlatımıyla misafirimiz oldu.

Hemşehrilerine ve Sadık Yalsızuçanlara teşekkür eden Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş; Bu akşamki programımızda gerçekten çok farklı konulara değinildi. Kıymetli hocamıza çok teşekkür ediyorum. Bahsettiği büyük zatların bir kısmını bizlerde tanıdık. Anadolunun mayasını zaten bu insanlar çalmış, Kütahya Belediyesi olarak Anadoluyu Mayalayanlar programımızda da büyük zatları tanıtmaya gayret gösteriyoruz. Anadolu inşallah ebediyete kadar vatanımız olarak kalacak buna inanıyoruz. Değerli katılımcı hemşehrilerimize ve Sadık Yalsızuçanlar hocamıza tekrar teşekkür ediyorum, dedi.

Sadık Yalsızuçanlar'a teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir; Bu kadar güzel bir sohbete güzel diyebilmek için bile bizim kelime haznemiz yeterli olmayacak, buna inanıyorum. Günümüzden bin yıl öncesine kadar onlarca muhteşem şahsiyeti burada, 1,5 - 2 saate sığdıracak tarzda bizlere aktardılar. Bizim kültürümüzde, tarihimizde var olan değerlerimizi burada bir defa daha hatırlattılar. İnanıyorum ki bu salondaki herkes de benim gibi düşünmüştür. Bir ara ben bu salonda değildim, Kütahya'da değildim, sanki dünyada da değildim. Gönül iklimimizde bizi farklı yerlere götürebilecek güce sahipti hocamız. Güzel bir program oldu. Kütahya'mız adına çok teşekkür ediyorum, dedi.

Hezar Dinari Kültür Merkezinde gerçekleşen programın sonunda, katılımcıların sorularını cevaplayan yazar ve televizyon programcısı Sadık Yalsızuçanlara, Vali Ahmet Hamdi Nayir ile Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş tarafından Kütahya hatırası olarak çini tabak takdim edildi.