19.3.2018

Kütahya Belediyesi ile Orman Bölge Müdürlüğünün beraber düzenlemiş olduğu Şehitlerimiz İçin Bir Fidan da Sen Dik programı kapsamında 250 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.
18 Mart Çanakkale, 15 Temmuz, Afrin Zeytin Dalı Harekatı ve tüm şehitlerimiz adına yapılan etkinlik çerçevesinde farkındalık oluşturmak için Şehitlerimiz anısına İl protokolünün isimleri dikilen ağaçlara verildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Protokol konuşmaları ile devam etti.
2. Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) düzenlenen fidan dikim etkinliğinde konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Kütahya Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğümüzün beraber düzenlemiş olduğu Şehitlerimiz İçin Bir Fidan da Sen Dik projesi kapsamında 250 adet ağacı toprakla buluşturacağız.
18 Mart Çanakkale Zaferi, 15 Temmuzda ülkemiz için şehit olan vatandaşlarımız, ve en son Afrin Harekatında şehit olan şehitlerimiz için bu programı düzenledik. İnşallah burada toprakla buluşturacağımız ağaçlarla hem bu alanı yeşil bir hale getireceğiz hem de şehitlerimize vefamızı yerine getirmiş olacağız.
Daha yeşil bir Kütahya için göreve geldiğimiz günden bugüne Yeşil alanları 2.600.000 m2den 3.420.000 m2ye, kişi başı düşen yeşil alan 11 m2den 13 m2ye çıkmıştır. Yine bizim dönemimizde 450.000 m2 yeni yeşil alan düzenlenmiş, Ağaç makinası ile 5.000 adet 4-5 m boyunda yetişmiş ağaçlar dikilmiştir. Yaklaşık, 25.000 adet el ile boylu fidan dikimleri yapılmıştır. Bakanlıktan 2016da 10.000 muhtelif fidan, 2017de 1.500 ıhlamur ve 1.500 çınar olmak üzere 3.000 fidan bedelsiz olarak tahsis edilmiş ve dikilmiştir. Bundan sonrada inşallah sizler ve Orman Bölge Müdürlüğümüz ile beraber Kütahyamızı ağaçlandırmaya ve daha güzel bir hale getirmeye gayret göstereceğiz.
Vatan için bu millet için şehit olan tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Rabbim inşallah onları cennetine kavuştursun. Afrinde yaralanan askerlerimize ve gazilerimize acil şifalar diliyor her birisine teşekkürlerimi sunuyorum. Rabbim onlardan razı olsun. Törenimizin şehrimize hayırlara vesile olması diliyorum, dedi.
Daha sonra konuşan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir; Onlar bu topraklara canlarını vererek sahip çıktılar, bizler onlar adına fidan dikerek yine bu toprakların muhafazasında görevimizi yapmış olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Bir şehrin güzelliği onun yeşilliğiyle, doğal güzelliğiyle artmakta. Bizler Kütahyamızı tanımlarken yüzde 56sı orman bir şehir diye övünüyoruz. Bu güzelliği daha da artırmak bizlerin elinde. Değişik vesilelerle, değişik imkanları kullanarak, merkezi yönetimler, Sivil Toplum Kuruluşları bu zenginliği artırma gayreti içerisinde destek vermekteler. İnşallah bu fidanlar şehitlerimizin anısını yaşatacak, şehit duygusunu, olgusunu yeni nesillere de aktarmada faydalı olacaktır. Buradaki alanı gören çocuğumuz hem şehitliği hem de koruluğu hissedip gelecekte bizim ihtiyaç duyduğumuz duygunun da yaşamasını sağlayacak.
Program İl Müftüsü Hüseyin Hazırların dua okuması ve Fidanların dikilmesi ile devam etti. Daha sonra katılımcılara ikramlarda bulunuldu.
Programa; Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Kom. Hv. P. Tuğg. Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Belediye Başkan Yardımcıları Galip Gültekin, Murat Arık, Fatih Gölgeli ile Ali İhsan Ertaş, STK Temsilcileri, birim müdürleri ve vatandaşlarımız katıldı.