19.3.2018

Çanakkale Zaferinin 103. yılı etkinlikleri kapsamında 18 Mart Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Asım Okat; Bizler Çanakkaleyi geçilmez yapanları Dumlupınarda ne pahasına olursa olsun bağımsızlık için fedakarlık edenleri, cumhuriyeti bizlere hediye edenleri, Kıbrısa barışı getirenleri, yurdumuzun her köşesinde canı pahasına mücadele edenleri, 15 Temmuzda vatan hainlerine karşı dik ve onurlu direniş gösterenleri El Bapta, Afrinde vatanımızın güvenliğine kast eden dış güçlerin desteklediği terör örgütleriyle savaşanları ve dünyaya biz güçlü bir devletiz mesajını verenleri unutmadık, unutturmayacağız. Şehitlerimiz bu vatanı bizlere emanet bırakmışlardır, emanete sahip çıkmak da fedakarlık ister. Bağımsız bir vatan ise en büyük emanettir, ona sahip çıkmak her ferdin asli görevdir. Gerektiğinde can ve kanla görevimizi elimizden gelenin üzerinde yaparak, çalışkan ve dürüst hizmet vererek, birlik ve beraberlik içerisinde, başkalarına bağımlı kalmamak için üreten ve üretici beyinlere sahip çıkarak gerçekleştirebiliriz, dedi.

Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Vali Yardımcısı Arif Yalçın, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaş katıldı.

Program Çanakkale Zaferinin 103. yılı anma programı Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Bir Destandır Çanakkale gösterisiyle sona erdi.