21.3.2018

Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı Kütahyada büyük bir coşku ile kutlandı.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörlük Binası önünde gerçekleştirilen Nevruz Bayramı kutlama programına katıldı.
Nevruz Kutlama Şenlikleri Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Nevruzu dirilişin sembolü olarak gördüklerini ifade eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Adı ne olursa olsun, bayramların kültürümüzde hep birleştirici bir gücü olmuştur. Bayramlarda kin ve nefretler unutulmuş, sevgi, dostluk ve barış; baş tacı edilmiştir. Sevgi hamurunun mayası olan bayramlar, geçmişten bugüne kadar yaşadığımız ve yaşattığımız ortak kültür değerlerimizdir. Uzun bir tarihî geçmişi olan Nevruz da bizi bize yakınlaştıran, kenetlenmemizi sağlayan bir bayramdır. Nevruz, Türkü Türke bağlayan güçlü bir kültürel bağdır. Türklerin Ergenekondan çıkışının yıldönümü olarak kabul edilen nevruzu bizler bu anlamıyla dirilişin sembolü olarak da görmekteyiz. Nevruzda sadece doğa dirilmez, ruhumuzdaki cevherin yansıması olan iyi duygular da dirilir. Nevruz sevgidir, hoşgörüdür, muhabbettir, umuttur, dayanışmadır, fikren ve bedenen yenilenmedir. Onun içindir ki bu en eski bayram bir ayrışma unsuru değil, bizi birbirimize bağlayan bir manevî rabıta olmalıdır; birbirimizi doğru anlamak için bir vesile sayılmalıdır.
Farklılıklarımızdan daha çok benzerliklerimizin ve ortak değerlerimizin olduğu bilincini bizlere aşılamalıdır. Nasıl ki baharla birlikte toprak canlanıyor, tabiat harekete geçiyorsa, Müslüman Türk dünyası olarak içerisinden geçtiğimiz şu günlerde adeta bir Nevruzun arifesindeyiz. Tarih boyunca gittiği her coğrafyaya Nevruz olan milletimiz bugün yine Allahın izniyle bir baharın kıyısındadır. Devletimiz ve milletimiz, mazlum coğrafyaların mazlum milletlerinin gönlünde Nevruz ateşi yakmak için tek vücut halinde mücadele etmektedir.
Öyle inanıyorum ki yakmakta olduğumuz bu diriliş ateşi, bütün zalimlerin sinelerine korku salan mazlumların umut ateşidir. Bu vesileyle bu müstesna gün, tabiatı uyandırdığı gibi, kardeşlik duygularımızı da uyandırmalıdır. Bizi birbirimize düşürmek isteyen şer odaklarına inen bir tokat hükmünde olmalıdır. İhtilafa değil, ittifaka zemin hazırlamalıdır. Gönüllere kardeşlik tohumu ekmelidir.
Sözlerimi nevruz duasıyla noktalamak istiyorum; Bu ulu gün, Türklerin büyük işlere adım atmasına vesile olsun. Dünyanın dört bir yanında yaşayan halklarımızın dostluğuna güç katsın. Allah, bizlere bereket ve birlik versin. Kötülükler yok olsun, iyilikler artsın. Zorluklar yenilsin, sıkıntılar azalsın. Aydınlansın dört bir yan, yolumuz açık olsun. Türk dünyasının ortak bayramı Nevruz Bayramınız kutlu olsun, dedi.
Renkli görüntülere sahne olan nevruz kutlama şenliklerinde protokol üyeleri örs döverek yaktıkları nevruz ateşinin üzerinden atladı. Nevruz kutlama şenlikleri, protokol üyelerinin kurulan stantları ziyaret etmeleri ile devam etti. Daha sonra İl protokolü Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Göreni makamında ziyaret ettiler.