22.3.2018

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında Kütahyada 1000 adet karaçam toprakla buluştu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Orman Bölge Müdür Vekili Hakan Orhan yaptı. Kütahyanın orman zengini bir il olduğunu aktaran Orhan, Toprağın uyandığı, baharın müjdecisi olan, bizlere sayısız faydalar sağlayan ormanların değerini anlamamız için bu günler önemli. Beşikten mezara dek muhtaç olduğumuz ormanların kudreti geçmişte hiç anlaşılamamış olmasına karşın günümüzde geç de olsa anlaşılmaya başlamıştır. Kütahya orman varlığı açısından Türkiye ve dünya ortalamalarının çok üzerindedir. Dünya yüzölçümünün yüzde 29,6sı; Türkiye yüzölçümünün yüzde 27,6sı ormanlarla kaplıyken, Kütahya yüzde 56dır. Son derece önemli olan orman varlığının devamlılığını sağlanması bizim elimizde olduğunun bilinci içindeyiz dedi.
Herkesin sağlıklı çevrede yaşama hakkı olduğunu ancak sağlıklı çevreyi oluşturmak için sorumluluklarının da bilinmesi gerektiğini belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, Bizler, her vesileyle daha yeşil ve sağlıklı çevrenin oluşması için de gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bundan 2 gün önce şehitlerimizi anarken onların anısına Belediyemiz öncülüğünde yine bu alanda bir şehitler korusu oluşturduk. Yine Belediyemiz güzel bir faaliyet olarak Kütahyamızda her doğan çocuk için, onun ismini taşıyan bir ağaç dikiyor. Yeni almış oldukları bir kararla da her vefat eden Kütahyalımız için de bir ağaç dikilecek. Bizler de ilimizi ziyaret eden devlet büyüklerimize önceden plaket veriyorduk şimdi bir ziyaret ormanı adı altında bir yer ayırıp gelen ziyaretçilerimiz adına oraya diktiğimiz fidanın fotoğrafını ve belgesini takdim ederek Kütahyamızın yeşil alan zenginliğini artırmaya çalışıyoruz. Organize sanayilerimizin kenarında bir sağlık bandı, yeşil alan var. Bu alanı yeşil alan haline getirmek için gayret sarf ediyoruz. Geleceğimize ait yatırımların başında gelen, daha yeşil bir dünya için bütün gayretlerimizi bir araya getirip bu amaçla yapılacak olan bütün faaliyetlere destek vermemiz lazım. Törene katılan tüm davetlilerimiz de bu sorumluluğu duyarak daha yeşil, daha sağlıklı, daha yaşanabilir bir çevre için katkı verdiklerini düşünüyorum diye konuştu.

Konuşmaların ardından 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile protokol üyeleri tarafından verildi.
Tören, İl protokol üyelerinin fidan dikmesiyle sona erdi.
2. OSBde düzenlenen fidan dikim törenine Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici, Hukuk Müşaviri Şemsettin Erkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Orman Bölge Müdür Vekili Hakan Orhan, bazı daire müdürleri ile STK Temsilcileri katıldı.