26.3.2018

Kütahya Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında her ay düzenlenen Cansu Canan ile Buluşmalar programının bu ay ki konuğu Tarih Profesörü Ahmet Şimşirgil oldu.
Cansu Canan moderatörlüğünde, Osmanlı şehir tarihi, siyasi hayatı ve teşkilatı ile ilgili çeşitli dergilerde yayınlanmış çok sayıda ilmi makalesi bulunan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgilin misafirimiz olduğu program samimi bir sohbet havasında gerçekleştirildi.
Türkiye'nin bir savaş içerisinde olduğunu ve bugünkü savaşı anlayabilmek için tarihi iyi bilmek gerektiğini belirten Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil; Afrin'de savaşanları babamız bilelim. Türkiye büyüyor, kendi silahını yapıyor. Yüzde 80 kendi silahlarıyla çarpışıyor. Şimdi insansız tank yapmayı düşünüyoruz. Geldiğimiz noktaları iyi bilelim. Bunlar bizim hayal edemeyeceğimiz noktalardı. Bunu 15 sene önce düşünemezdik. Son 10 senedeki gelişmeleri hayal bile edemezsiniz, fakat bunları destan gibi okursunuz. Onun için her şeyin farkında olalım. Cenab-ı Hak birliğimizi, muhabbetimizi daim eylesin. Milletimizi ve devletimizi muzaffer kılsın. Bu savaşın farkında olalım ve her gece 3 İhlas, 1 Fatiha okumadan uyumayalım. Bir atış yapıp tankımızı yakıyorlar. Şimdi insansız tank yapmayı düşünüyoruz. Türkiye büyüyor kendi silahını yapıyor, yüzde 80 kendi silahlarıyla çarpışıyor. Geldiğimiz noktaları iyi bilelim. Bunlar bizim hayal edemeyeceğimiz noktalardı. Bunu 15 sene önce düşünemezdik. Son 10 senedeki gelişmeleri hayal bile edemezsiniz fakat bunları destan gibi okursunuz. Elinizden giderse kanlı gözyaşları dökersiniz. Biz bir çekeriz, siz bin çekersiniz bunun çilesini. Onun için bunun farkında olalım. Cenab-ı Hak birliğimizi, muhabbetimizi daim eylesin. Milletimizi ve devletimizi muzaffer kılsın, dedi.
Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür Merkezinde düzenlenen ve vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği Cansu Canan ile Buluşmalar programı sonrası Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş günün anısına Cansu Canan ve Tarih Profesörü Ahmet Şimşirgile hediye takdim etti.