29.3.2018

Kütahya Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde Tiyatro Günlerinin dördüncü oyunu ''Ziyafet Sofrası'' ile devam etti.

Osman Nuri Topbaş'ın Hüdai'nin Ziyafet Sofrası isimli eserinden tiyatroya uyarlanan ''Ziyafet Sofrası'' tiyatro oyunu, Osman Doğan'ın oynayıp yönetmenliğini üstlendiği, Ayşe Şahinboyun uyarladığı, Yunus Emre Obut, Fatih Akçin, Taha Dinler, Hamit Evren Uludağın rol aldığı gösterim Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür Merkezinde sahnelendi.

Türkiyede ve Avrupada birçok kez sahnelenen komedi türündeki ''Ziyafet Sofrası'' Soğuk bir kış günü Üsküdarda, yolu Hüdai dergâhına düşen iki sarhoş; Ahmet Kemal ve Mehmet Kemal. Karınlarını doyurmak için geldikleri dergâhta manevi bir ziyafetle karşılaşan Kemaller, yeni bir yaşamı tanımaya başlarlar. Ne var ki ön yargılar ve çekinceler, yılların verdiği alışkanlıklar ve bilgisizlik ile birleşince, yaşadıkları büyük değişimin komik olaylara sahne olmasını konu alan oyuna Kütahyalı sanatsever yoğun ilgi gösterdi.

Hezar Dinari Kültür Merkezinde sahnelenen ''Ziyafet Sofrası'' tiyatro gösterimindeki performansları ile göz dolduran oyuncular seyircilerden büyük beğeni aldı.

Gösterim sonrası Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, tiyatro sanatçılarını performansından dolayı tebrik ederek, günün anısına çini tabak hediye etti.