2.4.2018

Kütahya Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde Tiyatro Günlerinin altıncı oyunu ''Miras'' ile devam etti.

Ebru Aksakallının kaleme aldığı, Bayram Gündoğdunun oynayıp yönettiği, Cemal Kırdar, Fatih Batı, Büşra Doğan, İsa Gölalan, Harun Balıkçı ve Abdullah Uğurun rol aldığı ''Miras'' Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür Merkezinde sanatseverler ile buluştu.

Çoğu insan için miras kelimesi maddi zenginlik, çalışmaksızın birinci derecede ki yakınlardan kalan kazanç olarak tanımlanırken, Miras tiyatro oyununda ise Miras kelimesinin akla gelen ilk anlamından ziyade hakikatte olması gerekeni ele alıyor. Çoğu insan çocuklarına bırakacağı paranın hesabını yapıp; dürüst insan, ahlaklı birey olmanın hesabını yapmayı unutur yahut fazla önemsemez. İşte tam da böyle bir sorgulama sürecinde aynı mahallede yaşam süren insanların yapmış oldukları tercihlerin geçmişten günümüze devreden mirasını görürüz. Oğlunun sevdiği kızla evlendirmenin peşinde olan bir babanın bu uğurda mücadelesine tanıklık edildi. Her yuvanın helal kazançla temellenmesi gerektiğine inanan bir baba ve onun bu konudaki mücadelesini destekleyen vefalı bir eş, kadim bir dost olan muhtar. Ancak bu yuvanın temellerinin atılmasında hiçbir şey sanıldığı kadar kolay olmayacaktır. Çünkü kızın zengin babası haram yiyen Şeref bu yuvanın kurulmasına engel olmak için elinden geleni yapmanın peşinden gider. Ancak tüm bu planları yaparken hesap edemediği bir şey vardır ki o da öz oğlunun yapacakları. Mahallenin delisi olarak bilinen ancak konuştuğu her bir kelimede birçok hikmet barındıran haram yiyen Şerefin geçmişinin en önemli hatırası oluyor. Gelecek kurmanın peşinde olan genç bir kadın ve erkek gelecek mirası olarak babalarının onlar için planladığı helal ticaret eyleminde çeşitli zorluklarla karşılaşırlar. Baba ve oğul arasındaki hesaplaşmaları konu alan oyuna Kütahyalı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür Merkezinde sahnelenen gösterim sonrası Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, tiyatro sanatçılarını performanslarından dolayı tebrik ederek, günün anısına çini tabak hediye etti.