3.4.2018

Kütahya Otizmli Çocuklar Eğitim ve Uygulama Merkezi tarafından "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" etkinliği düzenlendi.
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü sebebiyle Kütahya Belediyesi Kültür Sarayında düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Kütahya Otizmli Çocuklar Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Mehmet Kabadayı; Bu yılın temasını Biz de varız, biz her yerdeyiz olarak belirledik. Aradan geçen kısa zamana rağmen çok uzun bir yol alan kurumumuz bugün sadece ilimizde değil çevre illerden de adından söz ettirir hale gelmiştir. 75 öğrencimize ve ailesine bireysel eğitim veren kurumumuz aynı zamanda düzenlediği etkinliklerle otizmin toplumsal farkındalığının artırılmasında da önemli bir rol oynamaktadır. 2 Nisan gününün otizm farkındalık günü olarak kutlanması hala bu konuda toplumsal bir eksikliğimizin olduğunun en büyük kanıtıdır. Her geçen gün daha çok bilgilendiğimiz otizm konusu, düne göre daha fazla tecrübeye sahip olduğumuz bir konu olduğu da bir gerçektir, dedi.
Konuşmanın ardından Kütahya Otizmli Çocuklar Eğitim ve Uygulama Merkezinin yıl içerisinde yapmış olduğu etkinlikler slayt eşliğinde davetlilere sunuldu.
Daha sonra Otizmli çocukların işaret diliyle şarkı söylemesi ve semazen gösterisiyle devam eden gecede otizmli çocukların farklı özelliklerinin anlatıldığı görsel hafıza oyunu, spor gösterisi, 7den 77ye Hayatımız, koro ve tiyatro oyunu da beğeniyle izlendi.
Gece, bazı yarışmalarda başarılı olan otizmli öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesi ve otizmli çocukların oyun havası eşliğinde oynamasıyla son buldu.
Programa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, STK Temsilcileri, otizmliler ile aileleri ve davetliler katıldı.