10.4.2018

Kütahya Belediyesinin katkıları ile Dumlupınar Üniversitesinin 25. yıl etkinlikleri kapsamında Zeytindalı Dumlupınar'dan Afrin'e adlı tiyatro gösterimi Hezar Dinari Kültür Merkezinde sahnelendi.

Dumlupınar Zaferi ve Afrin Harekâtına dikkat çekme ve vefa borcunu ödeme amacıyla Dil ve Kültür Topluluğunca hazırlanan Zeytindalı Dumlupınar'dan Afrin'e adlı oyun tiyatroseverlerden büyük ilgi gördü.

Oyunun sergilenmesinin ardından öğrencilere teşekkür belgesi ve plaketleri Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören tarafından verildi.

Gösterim sonrası öğrencileri tebrik edip emeği geçenlere teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir; Üniversitemiz bir kere daha gösterdi ki taşıdığı isme layık bir üniversite. Dumlupınardan Zeytin Dalı'na kadar olan bütün tarihimizi, geçmişimizi en güzel şekilde ifade ederek bu ismi taşımaya hak kazandığını gösteren güzel bir oyun tertip ettiler. Biz Kütahyamızın bu konuda üzerine düşeni yaptığını söylerken üzerine düşen konularda daha yapacağı bir şeylerin de olduğunu hocalarımız fark etmişler, bunu da güzel bir tiyatroyla burada bizleri zaman zaman duygulandırarak bu başarıyı elde etmiş oldular. Başta Rektörümüz, Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum, dedi.

Tarihi değerlerin millete hatırlatılması gerektiğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş ise; Yaklaşık 100 yıllık kısa tarihimizi 80 dakika gibi kısa bir zamana sığdırıp bize duygulu ve anlamlı bir zaman yaşatan öğrencilerimiz başta olmak üzere Fulya hocamıza teşekkür ediyorum. Bu tür oyunların devamını diliyorum çünkü milletimize, milleti millet yapan değerleri zaman zaman hatırlatmak gerekiyor. Kötüler boş durmuyor, kötü insanlara fırsat vermemek için şanlı tarihimizi hatırlatmamız üzerimize vazifedir, dedi.

Daha sonra yaklaşık 2 senedir "Dumlupınar'dan Dumlupınar'a" adlı proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören ise; Dumlupınar'dan Afrin'e tiyatro gösterisinin projenin ilk ayağı olduğunu, Dumlupınar'a ilişkin bir web sayfası hazırlandığını kaydetti ve Mayıs ayının ilk haftasında geniş katılımlı büyük bir organizasyon daha gerçekleştirileceğini duyurdu.

Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünalın yazıp yönettiği, Kamile Kemal ve Mehmet Anıl Doğanın yardımcı yönetmenliğini üstlendiği Zeytindalı Dumlupınar'dan Afrin'e adlı tiyatro oyununa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, protokol üyelerinin eşleri, akademisyenler, STK Temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

2 seans olarak oynanan oyun sonrası Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünala günün anısına Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş tarafından hediye takdim edildi. Daha sonra protokol üyeleri ve öğrenciler sahnede günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.