11.4.2018

Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Polis Evinde yemek programı düzenledi.

Programın açılış konuşmasını yaparak Emniyet teşkilatının 10 Nisan 1845ten bugüne kadar kutsal görevini, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, üstün bir görev anlayışı içerisinde yerine getirdiğini ve yerine getirmeye devam edeceğini ifade eden İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik; Çok kutsal ve şerefli aynı ölçüde önemli ve meşakkatli bir görev üstlenmiş bulunmaktayız. Bu görevi başarmamız için devletimiz ve milletimiz, elinden gelen tüm imkânları seferber etmekte ve sizlere güvenmektedir. Hizmetin gerektirdiği onur, disiplin ve fazilet içerisinde görevimizi yürütürken kanun, adalet, eşitlik ve tarafsızlık ilkelerinden asla sapmamalıyız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan uğruna canını feda etmiş tüm şehitlerimizi ve mücadelemizin her aşamasında şehit düşen meslek mensuplarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Geride bıraktıkları dul ve yetimlerimiz gazilerimiz ve görev malullerimize minnet ve şükran, emeklilerimize sağlık ve mutluluk, halen görevini sürdüren her rütbedeki emniyet teşkilatı personeli ile onların fedakâr eş ve çocuklarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum, dedi.

Daha sonra 173 yıllık geleneği taşıyan emniyet teşkilatının kamu hizmetleri arasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir ise; Emniyet, asayiş hizmetlerinin temsilcisi olan bir kuruluşumuzun kuruluş yıl dönümünde onları yalnız bırakmayıp buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Her görev önemli, kamu görevleri arasında bir ayrım yapmamız mümkün değil; ama emniyet, asayiş hizmetleri birçok göreve verdikleri destek açısından incelendiğinde farklı bir yer tutuyor. Devlet ihtiyacını ortaya çıkaran iki önemli sebep var. Bunlardan bir tanesi toplumda emniyet ve asayişi temin etmek, diğeri de adalet hizmetleri. Bu iki hizmete de destek veren; emniyet ve asayiş hizmetleri ile adli kolluk hizmetlerini yürüten birimlerimiz kamu hizmetleri içerisinde özel bir yer tutuyor. Eğitim hizmetleri önemli; ama emniyet asayiş olmadan eğitimin olmadığını ben üniversite yıllarımda yaşayarak görmüş biriyim. Sağlık hizmetlerimiz önemli; ama emniyet asayiş olmadan onun da yürümeyeceği gayet açık. Din hizmetlerimiz önemli; ama emniyet, asayiş olmadan camimize bile varıp gönül huzuruyla ibadetimizi yapamayacağımız gayet açık. Bu kadar farklı hizmete destek ve omuz veren bir kamu görevinin yürütücüleri olarak emniyetimiz ve jandarmamız farklı bir gurura sahip. Osmanlıdan devraldığımız bu büyük mirasta büyük bir geleneği oluşturan bu teşkilat, bir sabır ve fedakârlık mesleği olarak toplumun her kesimine dokunan, devleti temsil eden hizmetleriyle önemli bir görevi yerine getiriyor. Bugün bu salonda da gördüğümüz kadarıyla toplumun her kesiminin beğenisini almış bir kamu hizmetinin temsilcileri arkadaşlarımız. Ben 173. yılında polis teşkilatımıza bütün aileleriyle sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Onları bu günlerinde yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum, dedi.

Program, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar'ın duasının ardından sona erdi.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen yemek programına Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Murat Arık, Fatih Gölgeli, protokol üyelerinin eşleri, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri, emekli polis memurları, şehit aileleri, gaziler ve emniyet mensupları katıldı.