11.4.2018

Kütahya Belediyesi Sosyal Belediyecilik anlayışı ile hareket ederek engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırma noktasında hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.
Kütahya Belediyesi Engelli Şarj İstasyonlarını tanıtan esnasında basın mensuplarına bilgiler veren Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Engelli hemşehrilerimizin daha sınırsız, daha özgür yaşayabilmesine ve sosyalleşebilmesine maksimum katkıda bulunmak amacı ile şehrimizin farklı noktalarına KİOSK Engelli şarj istasyonu kurarak Kütahyalıların hizmetine sunduk. Başkan Saraçoğlu; Şehrimizin farklı noktalarına konulan "Engelli Şarj İstasyonu" sayesinde Engelli hemşehrilerimiz akülü araçlarını şarj ederek yollarına devam edebilecekler. Bu kapsamda Kütahya Belediyesi olarak DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi otobüs durağı ve Cumhuriyet Caddesi Emzirme Kabini yanına olmak üzere 2 adet Engelli Şarj Kiosku hemşehrilerimize hayırlı olsun.
Engelli Şarj İstasyonu özellikleri ise; Tüm engelli arabalarına şarj yapabilir. Elektrikli bisikletlere şarj yapmaz. 2 Yıl garantili olup, 7/24 çalışmaktadır. Aküleri korumak için %80e kadar hızlı, geri kalan %20 yavaş şarj edilmektedir. Her Kioskta 3 adet aynı anda şarj yapabilmekte, her cihazda ayrıca 3 adet telefon şarj edilebilmesi için USB girişi bulunmaktadır. Cihaz soketi çıkarıldığında güvenlik için elektrik akımı kesilmektedir.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, basın açıklaması sonrası hemşehrileri ile sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.