11.4.2018

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Altın Çocuk Derneğinin Kudüse yardım standının sevgi yolundaki açılışına katıldı.
Sevgi yolunda Altın Çocuk Derneğinin Kudüs yardım standının açılışında konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Kütahyada kurulan merkezi Kütahyada bulunan ve Kütahyalı yatırımcı dostlarımızın emekleriyle çabalarıyla Altın Çocuk Derneği sadece ilimizde değil tüm mazlum milletlerin, mazlum ülkelerin yetimlerin garip gurebanın yanında olmaya devam ediyor. Biz Türk Milleti olarak her zaman İslamın öncülüğünü yapmışız. Öncülüğü yaparken de tüm Müslümanların lideri olmuş, hamisi olmuşuz. Bunu unutmamamız gerekiyor. Balkanlar, Ortadoğu, Kuzey Afrika nereye giderseniz gidin muhakkak ecdadımızın yapmış olduğu bir eserle karşılaşmanız mümkündür. Mazlum milletlerin bizlerden maddi manevi beklentileri olduğunu unutmamamız gerekiyor. Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiğimiz Kudüs ziyaretinde, Kudüs ve bölgelerinde yaşanan sıkıntılara bizzat şahit olduk. Oradaki kardeşlerimizin yanında olmak onların elinden tutmak bizim görevlerimizden birisidir. Bu kapsamda Altın Çocuk Derneği ekip arkadaşları ile beraber Filistinde yetimlerin elinden tutuyor, orada kültür merkezi inşa ediyor, orada açları doyuruyorlar. Bizlerinde Kütahyalılar olarak elimizi oraya uzatmamız gerekiyor. Derneğe yapmış olduğunuz yardımlar oraya ulaşacak ben buna eminim ve Belediye Başkanı olarak ilk yardımı da biz yapalım inşallah. Kütahya Belediyesi olarak Gazze bölgesinde ilçe belediyelerimizin, hayırsever vatandaşlarımızın, derneklerimizin katkılarıyla 10 dönümlük bir bahçe satın aldık. Burada kuyu kazarak su çıkarttık ve su içilebilir nitelikte olduğundan dolayı tüm Gazzenin belli kısmına Kütahyalılar olarak onların içme sularını karşılıyoruz. Bunun gibi bir çok çalışmayı imkânı olan sanayici iş adamlarımızın katkıları ile elimizden geldiğince destek olmak için gayret ediyoruz. Biz Kütahya Belediyesi olarak derneklerimizin de katkıları ile mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Ben bu vesile ile dernek başkanımıza ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor kolaylıklar diliyorum, dedi.

Yardım standının kurdelesi dualar eşliğinde Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dernek Başkanı Mehmet Ali Koyuncu ve Dernek yetkilileri tarafından kesildi.