14.4.2018

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İşadamı İsmet Güral, Güral Porselen yönetim kurulu üyesi Sami Güral ve basın mensuplarıyla Kütahya 1. Organize Sanayi Bölgesinde yapımına devam edilen seramik fabrikasındaki çalışmaları yerinde inceledi.
Güral Şirketler Grubu tarafından yapılan ve ilk etapta 80 bin metre kare kapalı alana sahip olacak olan 150 milyon tl değerindeki tesis hakkında bilgiler veren İsmet Güral; Yeni seramik fabrikamızı önümüzdeki yıl tamamlayarak açmayı planlıyoruz. İlk etapta doğrudan 300 kişi bu tesiste çalışacak. Yan hizmetlerle toplamda da yaklaşık 1500 kişi istihdam sağlamış olacağız. Bu tesisi yaparken ileride daha fazla büyütmek amacı ile tasarladık. Tesis tamamlanıp devreye girdikten sonra da ilk hedefimiz bu dev tesisi daha da büyültmek olacaktır. Geçmişte dünyada iki tane ordularla savaş yaşandı. Artık günümüzde bu savaşların yerini ekonomik savaşlar aldı. Bizim ülkemize de bu savaşları maruz bırakıyorlar ve oynamak istiyorlar. Ülkelerin orduları var bu ordulardaki askerler belli bir süre sonra emekli olup ayrılıyorlar. Fakat iş âleminin ekonomik askerleri bizler yani iş dünyasının askerliği bitmiyor. Bizim mücadelemiz devam ediyor. Ben her fabrikayı bir kale olarak görüyorum. Sayın belediye başkanımız yatırımcının yanındayım diyor. Ve bunu da gösteriyor. Her zaman bizlerin yanında oldu. OSBdeki yatırımcı arkadaşlara sorduğunuzda çoğunun kendine göre bir hikâyesi vardır. Allah bin kere razı olsun. Bu eserin meydana gelmesinde valilerimizin, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlunun çok ciddi katkıları ve destekleri oldu kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum, dedi.

Göreve geldiklerinde bu fabrikanın düşünce aşamasında olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Dört yıl önce biz yönetime geldiğimizde henüz bu fabrika düşünce aşamasındaydı. O dönemde biz her şeyimizle hazırız. Kütahya olarak hazırız. Yeter ki siz elinizi taşın altına koyun dedik ve İsmet Beyde bizleri kırmadı. Bu fabrikanın imarı ile ilgili birçok çalışma oldu. Bunları çözdük ve fabrikanın bu aşamaya gelmesi bizleri memnun ediyor. Bir yatırımcıyı yatırıma teşvik etmek ve yönlendirmek kolay değil. Yatırımcı bir kuş misali gibidir. Eğer çok sıkarsanız ölür, gevşek bırakırsanız da uçup gidiyor. Biz yatırımcıyı uçurmamak için çok dengeli bir çalışma izledik. Üç yıl içinde fabrikanın bu hale gelmesi bizleri memnun ediyor. Yaklaşık 200 dönü araziyi tahsis etmiştik. Ama ilaveleri ile birlikte 250 dönümün üstüne çıktı. Bununla ilgili şehirde çeşitli spekülasyonlar yapıldı ama biz bunlara aldırış etmedik. Hep önümüze baktık. Kütahya özellikle seramik konusunda öncü illerden bir tanesidir. Bu tesisin faaliyete geçmesi ile birlikte seramikte lider konumuna geleceğiz. İsmet Bey şuan ki işletmeleri ile Kütahyaya ve Türkiyeye dolayısı ile dünyaya değer katan iş adamlarımızdan bir tanesi. Kazandığı parayı yeniden şehrimize yatırım yapması bizi memnun ediyor. Şehrim adına İsmet Beye bir kez daha teşekkür ediyorum. Porselende lider, vit alanında da önemli bir yere sahip ve hizmet sektöründe de lider yatırımları mevcut. İsmet Bey bitiş tarihini verdi. Seneye bu zamanlarda üretim olacak. Yeni bir çocuğumuz olmuş gibi sevineceğiz. Ben İsmet Güralı elini taşın altına koyduğu için tebrik ve teşekkür ediyorum. İsmet Güral tüm işlerini durdursa ve yatırım yapmasa daha önce kazandığı imkânlar bir ömür boyu yeter. Ama İsmet Bey bunları bir kenara bırakarak hemşehrilerine hem de ülkesine bu yatırımları yapıyor. Kütahya ekonomisine destek sağlıyor. Yeniden kendilerine teşekkür ediyorum dedi.