24.4.2018

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle makam koltuğunu Mehmet Çini İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Sultan Sena Karaaslan ile Eren Ceylana devretti.

Geleneksel hale gelen koltuk tesliminde Mehmet Çini İlkokulu Müdürü Onur Yıldırım ile sınıf öğretmeni Mustafa Özkan da hazır bulundu.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlunun makam koltuğuna ilk olarak Sultan Sena Karaaslan oturdu. Sultan Sena Karaaslanın ilk talimatı çocuk parklarına engelliler yaşıtları için oyun alanları oluşturması oldu.

Daha sonra Belediye Başkanı Eren Ceylan ise daha fazla yeşil alan oluşturulması ve çocuk parklarına güvenlik kamerası yerleştirilmesi talimatını verdi.

Ziyarette öğrencilerle bir süre sohbet eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, minik ziyaretçilerini Kütahya Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen çocuk tiyatrolarına davet etti. Ayrıca Başkan Saraçoğlu; Ülkemiz ve dünyanın dört bir yanındaki tüm çocuklarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk bayramınızı kutluyorum. Bu bayram sadece ülkemiz çocuklarına değil tüm dünya çocuklarına armağan edilmiştir. İnşallah vatanına, milletine faydalı bireyler olacaksınız. Sizlere güvenimiz tam. Kütahya Belediyesi olarak başta Şehzadeler parkı olmak üzere 300ün üzerinde çocuk oyun alanı yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Ayrıca yine çocuklarımız için Zafertepe Mahallesi, Kent Park ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi olmak üzere toplam üç yüzme havuzu yapıyoruz. Amacımız yüzme bilmeyen çocuklarımızın yüzmeyi öğrenmesi, bilenlerin ise yüzmeyi geliştirmesidir, dedi.