30.4.2018

İnsani Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kütahya Şubesi tarafından Dünya Yetim Günleri kapsamında yetim çocukların katılımıyla fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Fidan dikimi öncesi yetim çocuklara Kütahya Off-Road Kulübü üyeleri tarafından şehir turu düzenlendi.

Fidan dikme etkinliğinin bu yıl 4.sünü gerçekleştirdiklerini belirten İHH Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar; Bu yıl etkinliğe İHHnın destek verdiği 46 yetim çocuk ile Sevgi Evlerinde kalan 30 çocuğumuz katıldı. 4 yıldır aynı bölgede çocuklarımızla ağaç dikiyoruz. Bugün de 500 fidan dikeceğiz. Bu etkinliklerde Sayın Valimiz başta olmak üzere il protokolü bizi yalnız bırakmıyor, onların destekleriyle birlikte her yıl güzel etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımız hem çevre bilinci ediniyor hem de kendileri için küçük bir orman oluşturuyorlar. İnşallah büyüdüklerinde buraya gelecekler ve kendi dikmiş oldukları bu ağaçlara sahip çıkacaklar, dedi.

Daha sonra Kütahyanın orman varlığı hakkında çocuklara bilgiler veren Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım; Kütahya orman varlığı açısından diğer illerimizden çok farklı ve şanslı. Biz de Orman Teşkilatı olarak bu değerleri artırmaya çalışıyor, sizlerin de bu çalışmalara katkı sağlamasını istiyoruz. Sizleri fidan dikimi etkinliğinde görmek bizleri çok mutlu ediyor, şeklinde konuştu.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş ise; Bugün dikeceğiniz fidanlardan gelecekte faydalanan herkes size dua edecek. Fidanların dikilmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Her birinizin dünyada bir dikili ağacı oldu. İnşallah kıyamete kadar baki kalır bugün diktiğiniz ağaçlar, dedi.

Çocuklara ağaç dikmenin önemini anlatan Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı; Bugün çok güzel bir etkinliği birlikte gerçekleştireceğiz. İnsanların en hayırlısı ağaç dikendir. Orman Bölge Müdürlüğü son 15 yılda Kütahyaya 99 milyon adet fidan dikti. Şehrin her köşesini ağaçlandırma gayretindeyiz. Yemyeşil bir Kütahya istiyoruz. Ormanlarımızı koruyarak gelecek nesillere de yemyeşil bir Kütahya bırakacağız, ifadelerini kullandı.

Düzenlenen etkinlikte son olarak Vali Ahmet Hamdi Nayir; Çocuklarımız her türlü ilgiye muhtaç. Sahipsizliklerini hissettirmemek için derneğimizin yapmış olduğu bu çalışma çok kıymetli bir çalışma. Allaha şükür hava güzel, bulunduğumuz ortam da doğal güzelliklere sahip. İnşallah geleceğimize bir yatırım olacak, hem yeşillik olarak hem de çocuklarımıza ilgi olarak. Faaliyette emeği geçen arkadaşları tebrik etmek istiyorum. Gönüllü bir çalışma olarak geleceğimize ve çevremize verilen bu hizmet her türlü takdirin ötesinde. Katılım da çok güzel olmuş. Bu işle ilgili olan herkes burada, diye konuştu.

Fidanları protokol üyeleri, aileleri ve yetim gönüllüleri ile birlikte toprakla buluşturan çocuklar mutlu ve keyifli anlar yaşadı.

Dünya Yetim Günleri çerçevesinde düzenlenen etkinlikler fidan dikimi sonrası Kütahya Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen yetim çocukların doğum günü kutlamasıyla devam etti. Hep birlikte pasta kesen çocuklar doyasıya eğlendi.

Hacıazizler Mahallesindeki düzenlenen fidan dikim etkinliğine Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, İHH Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, Kütahya Of-Road Kulübü üyeleri, bazı daire müdürleri, yetim çocuklar, aileleri ve çok sayıda gönüllü katıldı. Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.