5.5.2018

Kütahya Belediyesinin 3e 3 maça var mısın? sloganıyla yola çıktığı Sokak Basketbol Turnuvası başladı.

20 Takımın mücadele edeceği üçer kişilik takımlardan oluşan Kütahya Belediyesinin 3e 3 maça var mısın? sloganıyla başlattığı Sokak Basketbol Turnuvasının ilk gününde turnuvaya Kütahyalı basketbol severler de yoğun ilgi gösterdi.
4-5 ve 6 Mayıs tarihleri arası üç gün sürecek olan Kütahya Belediyesi Sokak Basketbol Turnuvasının ödül töreni 6 Mayıs Pazar günü saat:19.00da Kütahya Valiliği önünde düzenlenecek törenle gerçekleştirilecek. Turnuvanın ödülleri ise 1. Takıma 600 TL, 2. Takıma 450 TL, 3. Takıma 300 TL şeklindedir.

18 yaş ve üzeri katılımcıların belirlendiği Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda (BESYO) okuyan öğrencilerinin yoğun talep gösterdiği Kütahya Belediyesi Sokak Basketbol Turnuvasında, A Grubunda Uşak Sportif, Maıry Jane, Kütahya Heat, Bomm, Kuzu Thunder, B Grubunda Yıldırım Basket, Oracle, Kütahya Porleans, Hercules, 2002 Doğumlu Patetesler, C Grubunda Zinde Spor, Ota Boca Junıors, H.İ.T, Big Thre, Dönmez Spor, D Grubunda Vazo Gang, The Gods, Kovl, Haydar ve Dümenleri, At Avrat Basket takımları mücadele edecek.

Kütahya Belediyesi Sokak Basketbol Turnuvasının açılışında konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Kütahya Belediyesi olarak bizler spor ve sporcularımızın yanında olmak adına geçtiğimiz yıllarda Belediyemiz bünyesinde Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüzü kurduk. 2017 yılında çalışmalarına başlamış olduğumuz inşaatı sürecindeki 30 adet semt sahamızı inşallah önümüzdeki günlerde bitirerek Kütahyamıza kazandırmış olacağız. Bu 30 adet semt sahasının 2 tanesi basketbol sahası olacak. Yediden yetmişe tüm hemşehrilerimizin sporla iç içe olması amacıyla düzenlemiş olduğumuz Sokak Basketbol Turnuvasına katılan takımlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum, dedi.

Kütahya Valiliği önünde düzenlenen Kütahya Belediyesi Sokak Basketbol Turnuvası maçlarını Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Murat Arık, Fatih Gölgeli, Ali İhsan Ertaş ve çok sayıda basketbol sever takip etti.