5.5.2018

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Sivil toplum kuruluşlarına üye gençlerle Harlek Otelde buluşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Yabancı dilin önemine dikkat çekerek, gençlere her gün en az yarım saat kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Sizlere çok büyük görevler düşüyor. Bizler pırıl pırıl gençleri görünce seviniyoruz. Ben gittiğim her okulda söylüyorum. Her gün en az yarım saat kitap okumalısınız. Eğer böyle olursa kütüphanenin bir kısmını ezberlemiş olursunuz. O bilgilerle nereye giderseniz gidin, ayağı yere basan ve öz güveni olan kişiler olursunuz. Oradaki bütün bilgileri hafızanıza alırsınız, her yerde fikrinizi beyan edebilirsiniz. En az bir yabancı dil öğrenmelisiniz. Bizim atalarımızda yabancı dil öğrenmiş. Fatih Sultan Mehmet 7 dil biliyordu. Günde 3 kelime ezberlersiniz, 1 yılda binin üzerinde kelime ezberlemiş olursunuz. Biz Türkçeyi 700-800 kelime ile konuşuyoruz. 1 yılda ezberlenebilecek bin kelime ile çok rahat konuşabilirsiniz. Okulunuz bitirip mezun olabilirsiniz, ama önemli olan bir sivil toplum örgütünde çalışabilmektir. En az 2-3 sivil toplum örgütüne giderseniz oradaki konuşmaları ve bilgi birikimlerini kendinize alırsanız öz güveninizin arttığını göreceksiniz, ifadelerini kullandı.