6.5.2018

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya İlinden Yetişenler Derneği (KİYD) tarafından 50. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Kütahya İlinden Yetişenler Derneği (KİYD) 50. Olağan Genel Kurulu saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

49. Faaliyet Raporunu okuyarak katılımcıları bilgilendiren Kütahya İlinden Yetişenler Derneği Genel Başkanı Süleyman Çankaya; Kütahyamıza ve Kütahyamızın güzel insanlarına hizmet etmekten haz duyuyor, zevk alıyoruz. İnsanların en hayırlısı başkalarına faydalı olandır Hadis-i Şerif doğrultusunda hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. Gözle görülür, elle tutulur işler yaptığımıza inanıyoruz. Derneğimizin bugünlere gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyoruz, dedi.

Kütahya İlinden Yetişenler Derneğinin çalışmalarının önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Sivil toplum örgütlerinin ne kadar önemli olduğunu, ne kadar insan yetiştirdiğini görüyoruz. Derneğin kendi isminden de anlaşıldığı üzere Kütahya ilinden yetişenlerin, üniversiteye gidenlerin, çocuklarımızın geleceğini hazırlama, onları bu ülkeye yararlı hale getirilmesi noktasında elinden tutma, onları belli bir noktalara getirebilmek için gayret göstermekteler. Bu çok önemli. Son dönemlerde şehirleri nüfuslarına göre değerlendiriyorlar, bu doğru değil. Şehirler ancak değerleriyle yarışabilir, bu şekilde bir yarış doğru olacaktır. Kütahyanın geçmişinde çok önemli devlet yöneticileri var bundan sonra da çocuklarımız üst düzey görevler yapabilir. Çocuklarımızın önünü de bu gibi dernekler açacaktır, dedi.

Kütahya İlinden Yetişenler Derneğinin 50. Olağan Genel Kuruluna katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir; Kütahya İlinden Yetişenler Derneğinin isminde bulunan yetişenler kelimesi çok önemli bir kelime. Yetişmiş insan gücü milletlerin en önemli gücü. 2. Dünya Savaşında yerle bir olan Japonya ve Almanyayı yetişmiş insan gücü kurtardı. En azından bu duyguyu sağlaması bakımından bile Kütahya İlinden Yetişenler Derneği önemli bir görev ifa ediyor. Faaliyet Raporunda da gördük eğitim ağırlıklı çalışıyor, yetişmiş insan gücünü daha fazla artırmaya çalışıyorlar. İlimizin ihtiyaç duyduğu birlik ve beraberlik için de kendilerine önemli bir yer elde ediyorlar. 50. yıl dile kolay. Bu kadar sürdürülebilir bir başarı önemli bir başarıdır. Saman alevi gibi başlayıp biten başarılardan ziyade sürekli olan başarılara ihtiyacımız var. Bu derneğimiz de Kütahyamız da buna güzel bir örnek teşkil ediyor. İnşallah yeni yönetimle, yeni üyelerle, Belediye Başkanımızın da desteğiyle artarak devam eder diye konuştu.

Olağan Genel Kurulda derneğe maddi ve manevi katkıda bulunanlara Vali Ahmet Hamdi Nayir ile Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından plaket takdim edilirken kongre sonunda Yönetim Kurulu Başkanlığına Süleyman Çankaya seçildi.