8.5.2018

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın canlı bağlantı kurarak gerçekleştirdiği restorasyonu tamamlanan 7 Bölgeden 250 Eserin açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kurulan canlı bağlantıda Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir; Sayın Cumhurbaşkanım kuruluş ve kurtuluşun şehrinden şahsım ve Kütahyalılar adına zatıalinizi ve bütün heyetinizi saygıyla selamlıyorum. Eserlerimize vermiş olduğunuz kıymetten dolayı şükranlarımı arz ediyorum, ifadelerini kullandı.

Türkiyede bir yıl içerisinde 7 bölgeden 250 eserin, bölgemizde ise Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Kütahyada 7 adet, Afyonkarahisarda 3 adet, Eskişehirde 5 adet olmak üzere toplam 15 adet eserin restorasyonu tamamlanmıştır.

Kütahyada restorasyonu tamamlanan eserler ise; Seyit Ali ( Alo) Paşa Camii, Cemalettin Mescidi, Ahi Arslan Mescidi, Balıklı (Şeyh Bahşi) Tekesi, Kurşunlu Camii, Meydan Camii, Takvacılar (Timur Paşa-Takkacılar) Camii şeklindedir.

Alipaşa Camiinde düzenlenen programa; Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, bazı daire müdürleri ve vatandaşlarımız katıldı. Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.