9.5.2018

Münster Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği tarafından düzenlenen Erdemli Gençlik Eğitim Semineri kapsamında Almanyadan Kütahyaya gelen 40 öğrenci ile 5 görevli hoca, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlunu ziyaret etti.

Erdemli Gençlik Eğitim Semineri kapsamında Almanyadan Kütahyaya gelen 40 öğrenci ile 5 görevli hocayı ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Öncelikle 7000 yıllık tarihi geçmişi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahyamıza hoş geldiniz. Şehrimiz termal aynı zamanda turizm, çini gibi sanat dalları ile de öne çıkmış şehirlerden bir tanesidir. Hem Selçuklu döneminde, Selçuklu dönemi bittikten sonrada Germiyan Beyliğinin Başkentliği yapmış. Sinoptan İzmire kadar uzanan bölge şuanda bulunduğunuz şehirden tam 130 yıl boyunca yönetilmiştir. Germiyanoğlu beyliği ikinci Yakup un kız kardeşi Yıldırım Beyazıtla evleniyor akraba olunuyor ve çeyiz olarak Kütahya ve bölgesi Osmanlı Devletine veriliyor. O günden bugüne kadarda Osmanlı Devletinin bir ili olarak yerini almış oluyor. Böyle bir konumdan dolayı da Yıldırım Beyazıt ve ondan sonraki dönemde 400 yıl boyunca Anadolu Beylerbeyliğinin başkentliğini yapıyor ve Anadolu buradan yönetiliyor. Çalışmalarımız ve girişimlerimiz doğrultusunda 31 Ekim 2017 tarihinde Kütahya dünyadaki yerini alarak UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına Zanaat ve Halk Sanatları dalına girdi. Dünyada 37 şehirden bir tanesi Kütahya oldu. Böyle bir şehirde bulunuyorsunuz. Şehrimizde termal çok önemli, Türkiyedeki termal suyun %10nu Kütahyada, dünyadaki bor madeninin %70 Türkiyede ve Türkiyedeki bor madeninin %70 Kütahya topraklarından çıkmakta ve işlenmektedir. %56sı Ormanla kaplı bir şehirde bulunuyorsunuz. Bizler tüm mazlum milletlere yardım eden bir milletin evlatlarıyız. Özellikle Avrupada yetişen gençlerimize çok büyük işler düştüğünü düşünüyorum. Bizi maalesef çok farklı anlatıyorlar, farklı tanıtıyorlar bunun doğru olmadığını sizlerin ifade etmesi lazım. Son yıllarda ülkemizde müthiş değişiklikler ve gelişmeler var. Dünyada söz sahibi olan ülkelerden bir tanesi olacağız, dedi.

Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu öğrencilerle tek tek tanışarak Kütahyaya dair sorularını yanıtladı.
Almanya-Münster Din Hizmetleri Ataşeliği bölgesinde ikamet eden 40 öğrenci ile 5 görevli hocanın İstanbul ile başlayan programı Bursa ve Çanakkale illerinin ziyaret edilmesiyle sona erecek.