9.5.2018

Kütahya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünce düzenlenen kursların geleneksel yılsonu sergisi açıldı.

983 Parça ürün ile 621 kursiyerin katıldığı ve ürünlerinin sergilendiği yılsonu sergisi açılış programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Yılsonu sergisinin açılışında konuşan Kütahya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürü Davut Ezen; 2017-2018 eğitim öğretim yılı içerisinde mülteci kardeşlerimize yönelik 42 Türkçe okuma-yazma ve konuşma kursları açarak 927 kursiyerimize Türkçeyi öğrettik. Yine dez avantajlı kesim diye tarif ettiğimiz (engelli, zihinsel engelliler, hükümlüler vb.) vatandaşlarımıza 19 kurs açtık, bu kesimlerimizden de 141 kursiyerimiz istifade etmiştir. Dershanelerin kapatılmasıyla başlayan süreçte, MEB Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında 740 Lise mezunu öğrencimize YKS kursları verilmektedir. Ayrıca engelli vatandaşlarımıza yönelik, E-KPSS kursu açılmıştır. Yine Ortaöğretim ve Ön Lisans mezunu öğrencilerimize yönelik KPSS kursları açılmış ve 272 öğrencimiz KPSS kurslarına devam etmektedir. Genel olarak bakıldığında bu eğitim-öğretim yılında merkezimizde bugüne kadar 1075 kurs açılmış ve bu kurslarımızdan 27456 kursiyer istifade etmiştir. Bugüne kadar yapmış olduğumuz tüm eğitim-öğretim faaliyetlerinde, bize destek veren başta valiliğimiz olmak üzere; Kütahya Belediyemize, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve tüm kurum ve kuruluşlara katkılarından dolayı teşekkür ederim. Ayrıca sergimizin hazırlanması sırasında emeği geçen tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize, personelimize ve kursiyerlerimize teşekkür ederken, siz değerli katılımcılara da sergimizin açılışına katılarak bizleri onurlandırdığınız için teşekkürlerimi sunar saygılarımı arz ederim, dedi.

Kütahya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğanın himayelerinde 5 Mart 2018 tarihinde başlatılan okuma-yazma seferberliği kapsamında 67 kurs merkezi 199 erkek 556 bayan olmak üzere toplam 755 kursiyer katıldı. Bu süreçte tamamlanan kurslarda başarı gösteren kursiyerleri temsilen 4 kursiyer belgelerini Vali Yardımcısı Arif Yalçın, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaşın elinden aldı.

Yılsonu sergisi Vali Yardımcısı Arif Yalçın, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve protokol üyeleri tarafından hayırlı olsun temennisiyle açıldı.
Başkan Saraçoğlu ürünlerini sergileyen kursiyerlerle sohbet ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Kütahya Halk Eğitim Merkezinin düzenlemiş olduğu sergi açılışına; Vali Yardımcısı Arif Yalçın, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Davut Ezen, bazı daire müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.