10.5.2018

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü sebebiyle Kütahya Çölyak ve PKU Yaşam Derneğinin düzenlemiş olduğu farkındalık yürüyüşüne katıldı.

Genetik yatkınlığı olan bireylerde buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan ve suda erimeyen gluten isimli proteine karşı duyarlılık sonucu gelişen Çölyak hastalığına farkındalık yaratma adına sevgi yolunda yürüyüş düzenlendi.

Hastalığın önemine değinen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Toplumun büyük bir kesimi Çölyakın nasıl bir hastalık olduğunu maalesef bilmiyor. Çölyak hastalığı büyük küçük herkes de rastlanabilecek bir hastalık, bizim evlerimizde temel gıda olarak gördüğümüz gıdaların çoğunu bu hastalığa yakalanan kişilerin yiyemediğini, yediklerinde vücutlarına rahatsızlık verdiğini biliyoruz. Bu noktada toplumun bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bizlerde yerel yöneticiler olarak oların her zaman yanındayız, onların istek ve taleplerini yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Bununla ilgili tabi hem dernek başkanımız hem de yönetim kurulu üyeleri ile zaman zaman bir araya geliyoruz. Neler yapılabilir bunun üzerinde duruyoruz. Bugünde toplumun tüm kesimlerine farkındalık yaratabilmek adına burada bulunmaktayız. Çölyak hastalığından muzdarip olan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Biz Kütahya Belediyesi olarak onların yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle farkındalık yaratmak adına düzenlenen bu etkinliğe katılan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyor, saygıyla selamlıyorum, şeklinde konuştu.

Çölyak hastalığı farkındalık yürüyüşüne; Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Çölyak ve PKU Yaşam Derneği Başkanı Nuray Kolcu Sayıner ve dernek üyeleri, bazı daire müdürleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.