11.5.2018

10- 16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Zafer Meydanında yapılması planlanan etkinlikler havanın yağışlı olması sebebiyle Valilik binası giriş katında başladı.

İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Şizofreniyle Yaşam Derneği Mehteran Takımı bir gösteri sundu. Mehter takımı kostümleri ve çaldıkları marşlarla büyük beğeni topladı.

Daha sonra Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Sivil Toplum Kuruluşlarının düzenlemiş olduğu farkındalık yürüyüşüne katıldı.
Kütahya Valiliği önünden başlayıp Karagöz Camii önünde son bulan etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Toplum olarak engelli vatandaşlarımızı hayata bağlayacak davranışlarda bulunup yaşamlarını kolaylaştırarak hep birlikte onların mutlu olmalarını sağlamalıyız. Unutmayalım ki her insan bir engelli adayıdır. Hiç birimiz başımıza ne zaman neyin geleceğini bilemeyiz. Dolayısıyla kendimizi onların yerine koyarak bu durum karşısında duyarlı olmalıyız. Kütahya Belediyesi olarak engelleri vatandaşlarımızın her zaman yanındayız, her zaman onların destekçisiyiz, ifadelerini kullandı.

Ayrıca Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Karagöz Camii yanında açılan stantları ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı. Başkan Saraçoğlu etkinlikte çocuklarla ayrıca ilgilenerek onlarla hatıra fotoğrafı çektirip sohbet etti.