11.5.2018

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kırdar Bilgiören Koleji hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Kırdar Bilgiören Koleji hizmet binasının açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Bugün Kütahyamız ve ülkemiz için önemli bir tesisin açılışını gerçekleştirmek üzere buradayız. İnşallah bu tesisin başta ilimize, ülkemize faydalar getirmesini temenni ediyorum. Okul önemli, geleceğimizi inşa etmek istiyorsak öncelikle insana yatırım yapmalıyız. Biz yerel yöneticiler olarak göreve geldiğimiz günden itibaren ilimizde eğitim noktasında önemli alt yapıyı oluşturabilmek için çalışmalar yaptık. Hangi firma, hangi şahıs okulla ilgili bize müracaat ettiyse Belediye olarak ekiplerimizle beraber onların dosyasını yanımızda taşıdık ve çok kısa sürede iki okulu Kütahyamıza kazandırdık. Bugün burada şehrimiz için önemli bir eğitim kurumunu daha hizmete açıyoruz. İnşallah bu yılın sonunda farklı bir okulun daha açılışını hep birlikte yapacağız. Hükümetimiz ve yatırımcılarımızın katkılarıyla şuanda Kütahya sınavlarda Türkiyedeki 81 ilin içerisinden ilk ona giren şehirlerden bir tanesi oldu. Bu hem hükümetimizin hem de yatırımcının başarısı diye düşünüyorum. Onun için biz bu gibi tesisleri yapmak isteyen tüm sanayici iş adamlarımızı yönlendiriyoruz, onların yanında olmaya gayret ediyoruz. Kütahyamızda 350 kişiye istihdam sağlayan ve bu yatırımı gerçekleştiren Kırdar ailesini yürekten kutluyorum. Şehrimize kazandırılan eğitim yuvasının ilimize, ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini Rabbimden temenni ediyorum, dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile protokol üyeleri ve Kırdar ailesinin fertleri dualar eşliğin okulun açılışı gerçekleştirdi.

Kırdar Bilgiören Kolejinin açılışına; Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Mehmet Eşsiz, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Kırdar Ailesi, iş adamları, bazı daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.