14.5.2018

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından "At Binenin Kılıç Kuşananın" sloganıyla 3. Etnospor Kültür Festivali İstanbulda düzenlendi.

9-13 Mayıs tarihleri arasında Yenikapı Meydanı ile Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde 3.sü düzenlenen Dünya Etnospor Kültür Festivali'nde Kütahyayı Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu adına Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Gölgeli temsil etti.

3. Etnospor Kültür Festivali'nde Kütahyamızı temsil eden Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Gölgeli; Kütahyamızı tanıtmak için arkadaşlarımız ile beraber çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle Kütahyamıza mal olmuş Kültürel El Sanatlarımızdan Oya İşlemesi, Ağır Elbise İşlemesi, Keçe İşçiliği, Gümüş İşçiliği gibi UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağında ülkemizi temsil ettiğimiz çini el sanatlarımızla burada Kütahyamızı tanıtmak amacıyla yer alıyoruz.

Aynı zamanda burada Kütahyaya ait yöresel tatlarımızdan olan cimciğimiz, tarhanamız ve leblebimiz ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Festivale insanların ilgisi çok fazla, toplamda 1 milyona yakın kişinin festival alanını ziyaret ettiği bilgisi bize ulaştı. Bu anlamda inşallah Kütahyamızı en iyi şekilde temsil etmeye gayret gösteriyoruz. Halk oyunları ekibimiz burada ve iç sahnede gösteri yaptı. Kütahyamızı halk oyunları, folklorik özellikleri, el sanatları, yöresel tatları yönünden burada tanıtmaya çalışıyoruz. Burada insanların katılımı birbirleriyle olan diyaloğu farklı kültürlerin bir araya gelmesiyle birlikte oluşan Türkiyelilik kültürü ön plana çıktı. Köklerimizi, eski kültürümüzü, tarihimizi yaşatma anlamında emeği geçen herkese Etnospor Konfederasyonuna, özellikle bize vermiş oldukları desteklerden dolayı Kütahya Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğluna teşekkürlerimi sunuyorum, ifadelerini kullandı.

3. Etnospor Kültür Festivalinde Kütahyamızı tanıtmak amacıyla kurulan çadırı çok sayıda katılımcının yanı sıra Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı, festivale katılan diğer şehirlerin Belediye Başkanları, Eski Milli Futbolcu Bülent Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Gölgeliden bilgiler aldı.

Toplam 883 sporcu, 11 spor dalında müsabakanın yapıldığı, bunun dışında çeşitli atlı akrobasi gösterilerinin yer aldığı, toplam 43 oba çadırının 1 milyon m2lik alanda ziyaretçilerine hizmet veren 3. Etnospor Kültür Festivali'nde 14 Türk Devleti ve toplulukları çadırlarının yanı sıra Katar ve Kazak çadırı da yer aldı.

Yenikapı Meydanında 3.sü düzenlenen Dünya Etnospor Kültür Festivali'nde, Judo Dalında Kütahyadan 4 sporcumuz dereceye girmeyi başardı.