16.5.2018

Kütahya İl Özel İdaresi tarafından restore edilerek Kütahya Valiliği tarafından Kütahya Kültür ve Sanat Derneğine (KÜSAD) tahsis edilen, tarihi Germiyan Beylik Konağında hizmet verecek olan Kütahya Kültür ve Sanat Evi törenle açıldı.

Yaklaşık 2 milyon TLye mal olan tarihi Germiyan Beylik Konağında hizmet verecek olan Kütahya Kültür ve Sanat Evinin açılış kurdelesi Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız tarafından kesildi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir ile Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu açılışın ardından Kültür ve Sanat Evinde incelemelerde bulundu, sanatçılarla görüştü, bilgiler aldı.

Kütahya Kültür ve Sanat Evini birkaç gün içinde 2 bin 681 kişi tarafından ziyaret edildiğini paylaşan KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız; KÜSAD olarak Sayın Valimize yaptığımız ziyaretlerde Kütahyamız için değil elimizi taşın altına koymayı gövdemizi koymaya hazır olduğumuzu ifade etmiştik. Sayın Valimizin bize verdiği imkânlar doğrultusunda bu görevi hakkıyla yapacağımıza inanıyoruz. Çünkü birkaç gün içinde 2 bin 681 kişinin bu mekanı ziyaret etmesi Kütahyanın kültür ve sanatının ne denli önemli olduğunu göstermiş oldu. Kültür ve sanatımıza, Kütahyamıza bir sanat evi ve kültür merkezi kazandırması sebebiyle başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum, dedi.

Kütahyanın Zanaat ve Halk Sanatları alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dahil olan dünyada 37, Türkiyede ise tek il olduğundan söz eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; UNESCO sürecinde sanatçılardan destek istedi. Başkan Saraçoğlu; Gezdiğimiz odalardaki tüm eserler bu sanatın içerisine giriyor. Türkiyedeki tek iliz, dünyadaki 37 ilden bir tanesiyiz ve bu eserleri gördükçe Kütahyanın UNESCOya girme konusunda ne kadar haklı olduğunu gördük. UNESCO sürecinde hep birlikte çalışmalıyız. Bu sadece Valiliğimizin, Belediyemizin, Zafer Kalkınma Ajansının, üniversitemizin sırtında olmamalı. Tüm sanatçılarımızla, tüm Kütahyalılarla sahip çıkmamız lazım. Kütahyanın sanatçılarıyla, kültürüyle, sanatıyla beraber bir değer olduğunu herkese göğsümüzü gere gere söylememiz gerekiyor. Asla mütevazılığa yer olmadığı bu eserleri görünce ortaya çıkıyor, şeklinde konuştu.

Kütahya Kültür ve Sanat Evinin bir iş birliğinin başarılı sonucu olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir; Bugün iş birliği halinde gerçekleştirilmiş güzel bir başarının son noktasını hep birlikte yaşıyoruz. Bu başarıda, bu binaları bize bırakan atalarımızın ilk emeği var. İl Özel İdaremiz buranın restorasyonunu tamamlayarak yine o zincirin bir halkasını oluşturdu. İl Genel Meclisimiz bir karar alıp bu konağın Kütahyamızın sanatına hizmet edecek şekilde tahsisini gerçekleştirmiş oldu. Ben inanıyorum ki onlarca sanatçımıza ev sahipliği yapacak olan bu yer bizim yüz akımız olacak. Buna benzer yerlerimizin sayılarının artması inşallah daha güzel sonuçlara sebep olacak. Biz kendi içimizde bir yarış halinde daha güzelini elde etmek için gayret sarf etmiş olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum, dedi.

Açılış töreni başta Vali Ahmet Hamdi Nayir ile Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu olmak üzere Kütahya Kültür ve Sanat Evinin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere plaket takdim edilmesi ile sona erdi.