29.5.2018

Kütahya Belediyesi geleneksel mahalle iftarlarımız devam ediyor.

Bu yıl Ramazan ayında Kütahya Belediyesi tarafından 57 mahallemiz de düzenlenecek olan mahalle iftar programları Cumhuriyet ve Fatih mahallelerimizde düzenlenen iftar yemekleri ile devam etti.

Düzenlenen iftar yemeği sonrasında mahalleli hemşehrilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Ramazan Ayı kapsamında düzenlemiş olduğumuz mahalle iftarlarının temel amacı hemşehrilerimizle birlikte kardeşlik iftarı yapmaktır. Bu sofralar sizin. Biz sadece sizleri bir araya getiriyoruz. Bugün kardeşlerimiz, gençlerimiz, çocuklarımız ve büyüklerimizle aynı sofrada oruç açmanın huzuru içindeyiz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed ( S.A.V. ) Hadisi Şerifinde Müminin Mümine tebessümü sadakadır diye buyurmuştur. Birbirimize tebessüm edelim, hastalarımızı ziyaret edelim, ihtiyaç sahiplerine yardım elimizi uzatalım her daim birlikteliğimizi beraberliğimizi muhafaza edelim. Rabbim bu güzel iftarları her daim bize nasip etsin, barış, huzur ve mutluluk içerisinde yaptığımız bu iftarlar için Allaha ne kadar hamd etsek azdır diye konuştu.

İftar yemeğine; Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Galip Gültekin, Murat Arık, Fatih Gölgeli, Ali İhsan Ertaş, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Selim Göral, Fatih Mahalle Muhtarı Nurcan Duygu, Cumhuriyet ve Fatih mahalle sakinleri yoğun katılım gösterdi.

Kütahya Belediyesi geleneksel mahalle iftarlarımız bugün Vefa ve Yıldırım Beyazıt mahallelerimiz ile devam ediyor.