14.6.2018

Türkiye Cumhuriyetinin en köklü kolluk gücü olan ve 14 Haziran 1839 yılında kurulan Jandarma Teşkilatının 179. yıl dönümü Kütahyada törenlerle kutlandı.

İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayan tören saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının okunması ve jandarma teşkilatının tarihçesi hakkında bilgiler verilmesiyle devam etti.
179 yıllık Jandarma Teşkilatının başarılarla dolu köklü bir tarihe sahip olduğunu belirten İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar; Jandarma Genel Komutanlığı Kuruluşu bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliğiyle kamu düzeninin sağlanmasındaki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını koruma ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız, dedi.

Daha sonra Jandarma Teşkilatının kuruluş yıl dönümü sebebiyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrenciler ödüllerini Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile protokol üyelerinin elinden aldı.

Tören öğrencilerin resimlerinin beğeniye sunulduğu sergi ile Kütahya İl Jandarma Komutanlığının kullandığı araç, gereç ve ekipmanlarının tanıtılması amacıyla açılan stantların gezilmesiyle sona erdi.

Kütahya Valiliği önünde düzenlenen törene, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, bazı daire müdürleri ile askeri erkan katıldı.