2.8.2018

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Dumlupınar Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen 2018 Türkçe Yaz Okulu için 23 ülkeden Kütahyaya gelen yabancı öğrenciler Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlunu ziyaret etti.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğluna kabullerinden dolayı teşekkür eden TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Adıyaman, bu yıl 8.si düzenlenen Türkçe Yaz Okulu programının, Türkiye'nin 29 farklı şehrinde, 32 üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Öğrenciler ile yakından ilgilenerek şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; 7000 yıllık tarihi geçmişi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahyamıza hoş geldiniz. Şehrimiz termal aynı zamanda turizm, çini gibi sanat dalları ile de öne çıkmış şehirlerden bir tanesidir. Şehrimiz çalışmalarımız ve girişimlerimiz doğrultusunda 31 Ekim 2017 tarihinde dünyadaki yerini alarak UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına Zanaat ve Halk Sanatları dalına girdi. Dünyada 37 şehirden bir tanesi Kütahya oldu. Böyle bir şehirde bulunuyorsunuz. Şehrimizde termal çok önemli, Türkiyedeki termal suyun %10nu Kütahyada, dünyadaki bor madeninin %70 Türkiyede ve Türkiyedeki bor madeninin %70 Kütahya topraklarından çıkmakta ve işlenmektedir. %56sı Ormanla kaplı bir şehirde bulunuyorsunuz. Bizler tüm mazlum milletlere yardım eden bir milletin evlatlarıyız. Sizleri Kütahyamızda ağırlamaktan mutluluk duyduk, dedi.

Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu öğrencilerle tek tek tanışarak Kütahyaya dair sorularını yanıtladı.

Ziyarette Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Adıyaman, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Ayşe Nur Sır Dündar, Yrd. Doç. Dr. Kadir Güler ile öğrenciler yer aldı. Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.