5.8.2018

Kütahya Belediyesi sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve geleneksel hale getirdiğimiz Toplu Sünnet Töreni 44.Kütahya Festivali etkinlikleri kapsamında Fuar alanında gerçekleştirildi.
Bu yıl 5.si düzenlenen Toplu Sünnet töreni, Kültür Sarayında sünnet olan çocuklar ve ailelerine verilen yemek ile başladı. Yemek sonrası çocuklar Otobüsler ile Şehirde tur atarak heyecanlarını yaşadılar. Daha sonra Fuar alanına Kütahya Mehteran takımı eşliğinde geldiler.
5.Geleneksel toplu sünnet töreni, Kütahya Mehteran takımının gösterileri ile devam etti. Kuran-ı Kerim Tilaveti sonrası, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar dua etti.
Sünnet töreninde hemşehrilerine hitap eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; 44.Kütahya Festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz 5.Geleneksel toplu sünnet törenine hepiniz hoşgeldiniz. Bizler göreve geldiğimiz günden itibaren sizlerin hizmetinde olacağımızı söylemiştik. Bu düsturla her zaman Halkımızın yanında olmaya gayret gösterdik. Toplu sünnet törenlerimizi de biz göreve geldiğimiz 2014 yılında ilk kez başlatmıştık ve bugün çok şükür geleneksel hale getirerek 5.sini gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar 300ün üzerinde evladımızın sünnetlerini Belediye olarak gerçekleştirdik. Ben bu etkinliğimize katılan evlatlarımızın ailelerine ve çocuklarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu evlatlarımız geleceği parlak olsun, Vatana Millete hayırlı birer birey olsunlar, Hayırlı uğurlu olsun, dedi.
Daha sonra Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve protokol üyeleri, sünnet olan çocuklara hediye takdim ettiler.
Çocukların yoğun ilgisi ile karşılaşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.