9.8.2018

Kütahyanın tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin etkin tanıtımı için oluşturulan Proje Teklif Kurulu, ilin tanıtımı noktasında hazırladıkları proje tekliflerini Kütahya Kültür ve Tanıtım Vakfı (KÜTAV) Yönetim Kuruluna sundu.

Kütahyanın turizmini canlandırmak, mevcut değerlerini korumak, sahip olunan potansiyeli yerel, ulusal ve uluslararası alanda tanıtabilmek amacıyla çeşitli faaliyetlerde bulunan KÜTAV Yönetim Kurulu Üyeleri, Kütahya Valilik Toplantı Salonunda bir araya geldi.

Proje Teklif Kurulunun yaptığı çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, Kütahyanın tanıtımında kullanılacak olan Evliya Çelebi Haritası, Kütahya Kültür Atlası, Kütahya Tanıtım Kitapçığı, Kütahya Prestij Kitabı, broşür, katalog ve elyaf çantanın güncellenerek gerekli hazırlıkların tamamlanmasına, Geçmişten Günümüze Taşınan Miras Sema Mukabelesi projesi için Kültür ve Turizm Bakanlığından destek talep edilmesine, ilkokul çağındaki çocuklara ilin tanıtımını yapacak olan 3D Kütahya Tanıtım Kitapçığının yaptırılmasına, Çetmili Kara Ali Çavuş belgeseline destek verilmesine, radyo cıngılı konusunun araştırıldıktan sonra karara bağlanmasına, prestij yayını olarak düşünülen Basında Dumlupınar Başkomutanlık Meydan Muharebesi kitabı için destek sağlanmasına, 30 Ağustos 2018 günü yapılacak olan Kütahya 12. Büyük Zafer Koşusu ödüllerinin KÜTAV tarafından karşılanmasına oy birliğiyle karar verildi.
Toplantı karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

Toplantıya, Yönetim Kurulu Başkanı Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Adil Özkan, Kerim Vural, Proje Teklif Kurulu üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.