9.8.2018

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, bedelli askerlik yapacakların 21 gün boyunca Kütahyada da eğitim görecekleri müjdesini verdi.
Belediye Sosyal Tesislerinde basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, binlerce askerin şehre gelmesiyle ekonomik canlılığın da yaşanacağını belirtti.
Söylemden ziyade eylemi ön plana alan bir yapıya sahip olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Seçimlerden önce vatandaşlarımıza Kütahyayla ilgili hangi konu varsa o konuyu takip edeceğimizin sözünü vermiştik. Kütahyalı hemşehrilerimiz adına Kütahyanın gelişmesi, büyümesi, değişimi noktasında tüm kurumlarla beraber çalışabileceğimizi her daim dile getirmiştik ve 4 yıllık sürece geriye dönüp baktığımız zaman bir barış ortamında tüm kurumlarla ortaklaşa çalışmalar yaptığımızı ve Belediye olarak da tüm kurumların yanında olduğumuzu, onlarla beraber çalışmalarımızı yürütüyoruz.
Son zamanlara baktığımız zaman bir bilgi kirliliğinin oluştuğunu hep birlikte görebiliyoruz. Bu kirliliğin oluşmaması noktasında da öncelikle bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Biz kendi çalışmalarımız ile ilgili hemşehrilerimize söz verdiğimiz projelerimizin büyük bir kısmını tamamladık, bir kısmı da hızla devam ediyor. İnşallah devam eden çalışmalarımızı da en kısa zamanda sonlandırarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.
Kütahya Belediyesi olarak öncelikli hedefimiz mutlu insanların, huzurlu insanların yaşayabileceği bir şehir inşa etmek. Şehrimizde yaşayan vatandaşlarımız hangi alana giderse gitsin onların orada mutlu olabileceği ve onların yaşamını kolaylaştırabilecek düzenlemeleri yapmak için gayret gösteriyoruz.
Son günlerde biliyorsunuz özellikle Bedelli Askerlikle ilgili Türkiyede bir beklenti vardı. Hükümetimiz bu beklentiyi gerçekleştirdi. Bu süreci hep birlikte yakinen takip ettik. Bedelli askerliğin nerelerde yapılacağıyla ilgili gerekli açıklamalarda bulunuldu. Ama Kütahya kamuoyunda neden bizim tugayımızda bedellilerin eğitim görme konusunda bir çalışma yapılmadığı dile getirildi. Bu doğrultuda bir milletvekilimizde bu konuyu yakinen takip edeceğini söylemişti. Tabi biz söylemden ziyade eylemi ön plana alan bir yapıya sahibiz. Neyi nereyle görüşeceğimizi, kimlerle bu işi çözebileceğimizi bilen ve işi takip eden, sonuç alınabilecek çalışmaların ortaya koyulması gerektiğini düşünüyorum. Biliyorsunuz şehrimizde görev yapan bürokratlarımızın tayinleri çıkıyor ve ülkemizin farklı şehirlerine görevlerini icra etmek için gidiyorlar. Bu çerçevede şehrimizde 2 yıldır görev yapan Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkanın dün itibariyle tayini İstanbula çıktı ve pazartesi günü görevini devredecek. Kendisi bugün bize veda ziyaretine geldiğinde Bedelli askerlik konusu gündeme geldi. Bu konuyu zaten bizlerde yakinen takip ediyorduk. Komutanımızda görüşmemiz kapsamında 21 gün boyunca Bedellik Askerlik yapacak vatandaşlarımızın Kütahyada da eğitim göreceklerini ve Kütahyada da bu eğitimlerini tamamlayacaklarının müjdesini aldık.
Bu şehrimiz, esnafımız, ticari açıdan çok önemli. Binlerce askerin burada eğitim göreceğini, bununda ekonomimize ve şehrimize katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu müjdeli haberi sizlerle paylaşıyoruz. Kütahya Hava Tugayı aynı zamanda sadece bedellilerle ilgili değil, diğer uzman ve yedek subayları da daha önceki alınan kararlarda Kütahyada eğitim görerek, buradan usta birliklerine gitmek için ayrılıyorlar. Bunun da şehrimize önemli bir katkısı olduğunu düşünüyorum. Bizler bunu takip ederek Kütahyanın ekonomisine hareket sağlayacak bu gibi çalışmaları yapmanın bizim görevimiz olduğunu düşünüyorum. İnşallah bunun da Kütahyamız için hayırlı olmasını temenni ediyorum, ifadelerini kullandı.