9.8.2018

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Millet Bahçesi projesi ile ilgili basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Belediye Sosyal Tesislerinde Basın Mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Cumhurbaşkanımızın seçimlerden önce seçim beyannamesinde dile getirdiği stadyumların olduğu alanların Millet Bahçesi olması, yeşil alan olması konusunda bir talimatı vardı. Bizde bu konuda kendimize görev adlettik.

Biliyorsunuz şehir merkezimizdeki stadyum yıkılarak Akkent Mahallesine 15 bin kişilik kapalı bir stadyum Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak. Başka şehirlerde eski stadyumlar TOKİ’ye verildi. TOKİ onun yerine yeni stadyum yaptı. Eski stadyum alanlarını da ticari alana çevirerek böyle bir dönüşüme tabi tutuldu. Çevre illerimizde bunun örnekleri var. Fakat Cumhurbaşkanımız bundan sonra buraların beton yığını haline gelmemesi ve Millet Bahçesi olması talimatı verdi. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 17 il TOKİ’ye devredilen araziler ile ilgili Kütahya’daki stat bölgesi TOKİ’ye verilen bir arazi değil.

Şuan itibariyle o arazinin bir kısmı Gençlik ve Spor Bakanlığına, bir kısmı Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmiş, bir kısmı Devlet Su İşlerine (DSİ) tahsis edilmiş, bir kısmı da Adliyeye tahsis edilmiş arazi. Biz burada Belediye Meclisi olarak hem komisyonumuzda hem de meclisimizde stadyumun olduğu alan, çevre yan statlar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün binaları, Milli Eğitime tahsis edilen Kılıçaslan Lisesinin olduğu alan, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Bölge İdari Mahkemesinin olduğu toplamda 75 bin m3’lik alanı biz Millet Bahçesi olarak ilan ettik ve karar alarak meclisimizden geçirdik.

Arazinin tahsis edildiği kurumların haklarını korumak adına belki itirazları olabilir. Bununla ilgili gerekli görüşmeleri gerçekleştirdik. Geçen hafta Çevre ve Şehircilik Bakanımızla ve Bakan Yardımcımız ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler kapsamında ‘’Başkanım siz bu kararı alın ve bu kararı bize getirin, bizde bu alanı Millet Bahçesi olarak ilan edelim’’ sözünü aldık.

Bizde bu kararları neticelendirerek Bakanlığa gönderip Millet Bahçesi olarak bunu tescil ettirmiş olacağız. Buradan asla bir geri dönüşün olmadığını siz basın mensuplarımız ve tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Çünkü Kütahya’da 245 bin kişi yaşıyor. Bu 245 bin vatandaşımızın karşısında hiçbir kurumun duramayacağını düşünüyorum. 75 bin m3’lik bu alan tüm Kütahyalı hemşehrilerimizin aileleriyle, çocuklarıyla, gezerek vakit geçirebileceği bir alan haline getireceğiz.

Bu bölgede Kütahya Belediyesi olarak peyzaj çalışmalarımıza başladık. Belediye Sosyal Tesis olarak bilinen yaklaşık 50 bin m3’lik alan ile biraz önce bahsettiğimiz 75 bin m3’lik alanı alt veya üst geçitle bağladığımız zaman Kütahya’nın merkezinde bundan sonra söz konusu alanlarda asla inşaat izni vermeden, betonlaşma izni vermeden büyük bir yeşil alanın Kütahya’nın hizmetine sunulacağını ve tüm vatandaşlarımızın bu alandan faydalanabileceğini söylemek istiyorum.Tüm çalışmalarımız gibi bu çalışmamızın da şehrimiz ve hemşehrilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum, dedi.

Daha sonra Türkiye Kick Boks Federasyonu Kütahya İl Temsilcisi Ahmet Arabacı Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’na Kütahya Belediyesinin katkılarıyla geleneksel hale gelen 12. iller arası Kick Boks turnuvasına vermiş olduğu desteklerden dolayı plaket takdim ederek teşekkür etti. Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.