14.8.2018

Kütahya Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı düzenlenen törenle kurbanlık satışları için açıldı. Tavşanlı yolu Bölcek mevkiinde bulunan Canlı Hayvan Pazarı Kurban Hizmetleri Komisyonunun aldığı karara istinaden Kurban Bayramın 3. gününe kadar açık kalacak.

Canlı Hayvan Pazarının açılışında konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, hayvan pazarının bin 500 büyükbaş, 10 bin de küçükbaş hayvan kapasiteli olduğunu belirtti.
Canlı Hayvan pazarımızda, büyükbaş hayvanlar için; 210 adet kapalı padok, Küçükbaş hayvanlar için; 120 adet kapalı padok, 112 adet açık padok, ayrıca küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar için serbest giriş bölümlerinin bulunduğunu ifade eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Canlı Hayvan Pazarımızda, büyükbaş hayvanlar için 210 adet kapalı padok, küçükbaş hayvanlar için 120 adet kapalı padok, 112 adet açık 1.Kısım, 53 adet açık 2.kısım ile küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar için serbest bölümleri bulunmaktadır. Hayvan yetiştiricilerinin rahat bir şekilde satışlarını yapmaları amacıyla mevcut bulunan ışıklandırmamız, su tesisatımız, tuvaletlerimizin yanı sıra mescidimiz 2016 yılında genişletilmiş olup, 2 adet duş alma yeri yapılmıştır. Ayrıca, hayvan pazarında kesimhanemiz 2016 yılında genişletilerek kapasitesi arttırılmıştır. Canlı Hayvan Pazarımızda 1 adet sosyal tesis, 1 adet mescit, 1 adet kurban kontrol denetim merkezi bürosu, 1 adet kantar ve 1 adet idari binamız bulunmaktadır. 03 Ağustos 2018 Cuma günü küçükbaş padoklar için kuralar çekilmiş olup, hayvan sahiplerine padokları teslim edilmeye başlanmıştır.
Şehir merkezinden Canlı Hayvan Pazarına gelmek isteyen vatandaşlarımız için Kurban Pazarı süresi boyunca özel halk otobüslerimiz hizmet verecektir. (10 numaralı hat doğa kolejine kadar, 12 numaralı hat Parmakkören mh.) Vatandaşlarımızın rahat ve temiz bir şekilde kurban kesimlerini sağlamak için Şehrimizin 10 noktasında suyu, gideri ve kesim askıları olan, etrafları çevrili kesim yerlerimiz mevcuttur, dedi.

Kütahya Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı Bayramın 3. gününe kadar açık kalacak. Ayrıca Zafertepe Mahallesi Pazar Yeri, Dumlupınar Mahallesi Pazar Yeri, Yenidoğan Mahallesi Pazar Yeri, Okmeydanı Mahallesi Pazar Yeri, Evliya Çelebi Mahallesi Pazar Yeri ( Eski Pazaryerinin olduğu yer ), Merkez Pazar Yeri, Ziraat Mahallesi Pazar Yeri, Canlı Hayvan Pazaryeri, Ilıca Kaplıcaları ve Yoncalı Kaplıcaları olmak üzere 10 farklı noktada Kurban Kesim yerlerimiz faaliyet gösterecektir.

Canlı Hayvan Pazarı açılışına, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Tarım Ve Orman Müdürü Muhammed Ender Gümüş ve protokol mensupları katıldı.