30.8.2018

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin yapıldığı yer olan Altıntaş İlçesi'ndeki Zafertepe Çalköy'de yapıldı.

Zafertepe Abidesi'ne çelenk konulan törende saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Subaylar tarafından harita ve arazi üzerinden 30 Ağustos 1922'deki Başkomutanlık Meydan Muhaberesi anlatıldı.

Daha sonra protokol üyeleri Zafertepe Abidesi'nden 'Atatürk, Milli Mücadele ve Kütahya' konulu fotoğraf sergisinin bulunduğu yere kadar yürüyüp sergiyi gezdi.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu askeri araca binerek vatandaşların bayramını kutladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, törende yaptığı konuşmada 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 96'ncı yıldönümünü birlik ve beraberlik içinde kutlamanın onurunun yaşandığını söyledi.
Hepimiz biliyoruz ki, Türk tarihi şanlı zaferlerle doludur diyen Bakan Kasapoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; Ne mutlu bize ki, bu muhteşem zaferlerden ikisinin yıl dönümünü peş peşe kutlama fırsatına erişiyoruz. Malazgirt ruhu ile Dumlupınar'ı beraber yaşıyoruz. 1071'de Sultan Alparslan'ın bizlere vatan kıldığı bu topraklar, 1922'de Gazi Mustafa Kemal'in Büyük Taarruz emriyle bir kez daha Türk yurdu olarak tescillenmiştir. Ahlat'tan Söğüt'e, Söğüt'ten Dumlupınar'a uzanan bu kutlu yol boyunca değişmeyen tek şey, milletimizin azmi, cesareti ve iman gücüdür. Ülkemizi demokrasiyle, hukukla, adaletle, merhametle ileri hedeflere taşımakta kararlıyız. Türkiye'nin yükselişinden rahatsız olanların önümüze çıkarabileceği engellere karşı da uyanık ve dikkatli olacağız. Unutmayalım, bölgesinde ve dünyada söz sahibi, güçlü ve müreffeh bir Türkiye, bu coğrafya üzerinde çirkin emelleri olan bazı güçleri rahatsız ediyor. Dumlupınar'da topla, tüfekle vatanımızı işgale yeltenen emperyalist zihniyet, bugün de yine türlü yollarla üzerimize geliyor. Fakat Türkiye'yi mağlup edeceğini zannedenler, Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve aziz milletimizin eğilmeyen başı sayesinde her seferinde hezimetle karşı karşıya kalıyor, dedi.

Günün anlam ve önemine değinilen konuşmaların ardından Zafer Koşusu'nda dereceye girenlere ödülleri Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ve protokol üyeleri tarafından verildi. Halk oyunları gösterisinden sonra yapılan resmigeçit töreninde askerler ve yürüyüşe katılan gençler alkışlandı.

Törene Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan, Ceyda Çetin Erenler, Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Askeri ve Mülki Erkan, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve Türkiyenin 81 ilinden binlerce genç katıldı. Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.