19.9.2018

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü Kütahyada çeşitli etkinliklerle kutlandı.
İlk olarak19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle Valilik önünde çelenk sunma töreni düzenlendi.
Tören, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Muharip Gazileri Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul tarafından Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Törene, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Jandarma Komutanı Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Muharip Gazileri Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Asım Okat, STK Temsilcileri, gaziler, askeri erkan ve daire müdürleri katıldı.
Kerem Agahoğlunun Yaşasın Kahraman Gazi adlı şiiri okuduğu törende günün anlam ve önemine dair konuşmasını ise Muharip Gazileri Derneği Kütahya Şube Başkan Yardımcısı Mevlüt Çubuk yaptı.
Çubuk, Unutmayın emanetiniz, emanetimizdir. Gözünüz arkada kalmasın, sizlerin sahip çıktığı gibi bizler de vatana sahip çıkacağız, kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz dedi.