21.9.2018

Kütahya Belediyesince 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve ilgili yönetmeliğin 7. maddesi gereğince, hayvanseverlere 19.09.2018 Çarşamba günü Belediye Meclis salonunda Yerel Hayvan Koruma Görevlisi eğitim programı düzenlendi.

Kütahya Valiliği İl Hayvanları Koruma Kuruluna müracaatları kabul edilen 56 kişi Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Kütahya Belediyesi görevli Veteriner Hekimler tarafından 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili yönetmelik, Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa sözleşmesi, Hayvan Davranışları ve Hasta Hayvanları Tanınması, Hayvanların Bakım ve Beslenmesi, Hayvanların Kısırlaştırılması, Küpelenmesi ve Aşılanması konularında eğitim verildi.

Yerel Hayvan Koruma Görevlisi olmaya hak kazanan hayvanseverlerimiz, sahipsiz hayvanların özellikle kedi ve köpeklerin bakım ve aşılarının yapılması, aşılı hayvanların işaretlenmesinin sağlanması, bölgedeki hayvanların kısırlaştırılması ve aşılandıktan sonra geri bırakılmak veya sahiplenmek üzere Belediyemiz ile eşgüdümlü bir şekilde çalışmaya başlayacaklardır.