27.9.2018

2016 Yılında Kütahya Belediyesi ile Zafer Kalkınma Ajansı arasında imzalanan protokol ile çalışmalarına başlanan Şehzadeler Parkı Güneş Enerji Santrali ve Gözlem Evi enerji üretmeye devam ediyor.

Şehzadeler Parkı Güneş Enerji Santrali ve Gözlem Evi en az 25 yıl, 25 yıldan sonra üretim kapasitesi %100’den %95’ler seviyesine inmekte olup, uzun yıllar üretime devam edecek niteliktedir.

Şehzadeler Parkı Güneş Enerji Santrali ve Gözlem Evi Projesi Tarıma elverişli olmayan ve inşaat yapımına uygun olmayan 6890 m² alana, güneş enerji santrali kurularak verimli hale getirilmiştir. Bu proje kapsamında Zafer Kalkınma Ajansından 750.000,00 TL’lik hibe destek alınmıştır. Üretilen elektrik yaklaşık 4 kişilik aile baz alındığında 200 ailenin yıllık elektrik ihtiyacına karşılık gelen bir üretimi karşılamaktadır. Burada üretilen elektrik OEDAŞ’a satılarak Kütahya Belediyesi aylık yaklaşık 100 BİN TL’lik gelir elde etmektedir.