4.10.2018

Sosyal Kooperatifleri tanıtmak, anlatmak, daha fazla dezavantajlı bireylerin yararlanmasını sağlamak, amacıyla Ticaret Bakanlığı bünyesinde hazırlanan ve 1 Ekimde Ankaradan yola çıkan Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni Kütahyaya ulaştı.

Atatürk İlkokulu Halk Oyunları ekibinin gösterilerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, Türkiye'de sosyal kooperatifçiliğin geliştirilmesi için Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni projesini başlattıklarını kaydetti. Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treninin 11 ilde etkinliği olacağını belirten Seymenoğlu, Uzmanlarımızca sosyal kooperatifçiliğin ülkemizde geliştirilmesi tezi geliştirildi. Biz de bunu projeye çevirdik. Ardından da proje kapsamında Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni'ni uygulamaya koyduk. Ankara Kalkınma Ajansının önemli destekleriyle bir tren giydirdik ve Ankara dahil 11 ildeki ziyaretlerimizde etkinliklerimiz olacak dedi.

Sosyal kooperatifçiliği canlandırmak üzere yola çıkan eğitim ve tanıtım treni için Kütahya Tren Garında düzenlenen karşılama törenine Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Ali İhsan Ertaş, Murat Arık, Fatih Gölgeli, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.