5.10.2018

Kütahya Belediyesi zabıta ekipleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı ile denetimlerini sıklaştırdı. Zabıtalar ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri Kütahyada bulunan iş yerlerinde ruhsat, etiket, reyon ve kasa arasındaki fiyat farkını denetledi.

Girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapan işletmelere yönelik Kütahya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü rutin bir şekilde ve gelen şikayetlerin yerinde değerlendirilmesi için Ticaret İl Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile koordineli olarak denetimlerine devam ediyor.

Ekipler, son bir haftada Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Halinde 318 araç ve fatura kontrolü, semt pazaryerlerinde 434 tezgah etiket kontrolü, 18 büyük markette ruhsat, etiket, reyon ve kasa arasındaki fiyat farkını denetledi.

Kütahya Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Son zamanlarda etiket ve kasada fiyatların farklı olduğu yönünde şikayetlerin arttığı bu şikayetlerin gereğinin yapılması için vatandaşlarımızın alışverişlerde fatura veya fiş alması önem arz etmektedir. Ayrıca Fiyat Etiketi Yönetmeliği gereği ''malın satış fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat uygulanır.'' denildiğinden etiket fiyatı üzerinden haklarını aramaları ve bu konuda alışveriş yaptıkları işletme sorumlularına karşı ısrarcı olmaları gerekmektedir. Mağduriyetlerin giderilmemesi halinde Etiket ve Fiyatla alakalı şikayetlerinizi Alo 153 ve Alo 175 ihbar hatlarına iletebilirsiniz ifadelerine yer verildi.