5.10.2018

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahyada silahaltına alınan 372. kısa dönem yükümlü erler için Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında düzenlenen yemin törenine katıldı.
Ant içme töreni, sancağın tanıtılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından eğitimlerde başarılı olan erlere ödülleri ve ailelerine hediyeleri verildi.

Eğitimlerini tamamlayan 372. kısa dönem yükümlü 369 er ve erbaşlar için yapılan törene, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Baro Başkanı Ahmet Atam, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, bazı daire müdürleri, askeri erkan ile asker aileleri katıldı.

Tören, eğitimlerini tamamlayan 369 askerin Türk bayrağı ve silah üzerine ellerini koyarak yemin etmesiyle birlikte sona erdi.